Laks på squash
Enkel•30 min min
Oppskrift på en enkel lakseform med kremet saus på en seng av squash. Perfekt å spise til hverdagsmiddag. Server gjerne retten med fullkornsris ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gskinn og benfri laksefilet
-
1 stkstor squash , delt i skiver
-
½ stkpurre i ringer
-
3 stksmå vårløk , delt i ringer
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dlfiskekraft , gjerne vann + buljongterning eller hvitvin
-
3 dl
-
1 dlfinklippet dill , eller basilikum
-
2 stkgulrøtter delt i staver
-
3 dlris
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 220 °C og finn fram en ildfast form.
-
2
Legg squashskiver, gulrot, purre og vårløk lagvis i formen. Legg på et par smørklatter og dryss over litt salt og nykvernet pepper. Del laksefiletene i pene serveringsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Dryss over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften. Bland Crème Fraîche med urtene og legg en god skje på hvert fiskestykke.
-
3
Stek retten midt i ovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
-
4
Kok ris etter anvisning på pakken.
Tips
Denne retten smaker også godt med poteter eller pasta.