Laks på squash

Laks på squash

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en enkel lakseform med kremet saus på en seng av squash. Perfekt å spise til hverdagsmiddag. Server gjerne retten med fullkornsris ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g skinn og benfri laksefilet
1 stk stor squash , delt i skiver
½ stk purre i ringer
3 stk små vårløk , delt i ringer
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl fiskekraft , gjerne vann + buljongterning eller hvitvin
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl finklippet dill , eller basilikum
2 stk gulrøtter delt i staver
3 dl ris

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C og finn fram en ildfast form.
    2. Legg squashskiver, gulrot, purre og vårløk lagvis i formen. Legg på et par smørklatter og dryss over litt salt og nykvernet pepper. Del laksefiletene i pene serveringsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Dryss over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften. Bland Crème Fraîche med urtene og legg en god skje på hvert fiskestykke.
    3. Stek retten midt i ovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
    4. Kok ris etter anvisning på pakken.
      Tips!

      Denne retten smaker også godt med poteter eller pasta. 

Tips!

Du må gjerne bruke enda mer grønnsaker i denne retten, som for eksempel tynne staver av gulrot, små bunter av brokkoli eller skiver av rødløk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat