Laks på squash

Laks på squash

0
32
Enkel30 min
Oppskrift på en enkel lakseform med kremet saus på en seng av squash. Perfekt å spise til hverdagsmiddag. Server gjerne retten med fullkornsris ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    skinn og benfri laksefilet
  • 1 stk
    stor squash , delt i skiver
  • ½ stk
    purre i ringer
  • 3 stk
    små vårløk , delt i ringer
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl
    fiskekraft , gjerne vann + buljongterning eller hvitvin
  • 3 dl
  • 1 dl
    finklippet dill , eller basilikum
  • 2 stk
    gulrøtter delt i staver
  • 3 dl
    ris

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C og finn fram en ildfast form.

  2. 2

    Legg squashskiver, gulrot, purre og vårløk lagvis i formen. Legg på et par smørklatter og dryss over litt salt og nykvernet pepper. Del laksefiletene i pene serveringsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Dryss over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften. Bland Crème Fraîche med urtene og legg en god skje på hvert fiskestykke.

  3. 3

    Stek retten midt i ovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 20 minutter.

  4. 4

    Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips

    Denne retten smaker også godt med poteter eller pasta. 

Tips

Du må gjerne bruke enda mer grønnsaker i denne retten, som for eksempel tynne staver av gulrot, små bunter av brokkoli eller skiver av rødløk.

Del denne oppskriften: