tablecloth-basil
Laks med nøtter og appelsinkokt fennikel
(6)

Laks med nøtter og appelsinkokt fennikel

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel og god hverdagsmiddag. Det sprø nøttelokket står i god kontrast til den fløyelsmyke fisken og syrlige sausen. En perfekt kombinasjon.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

800 glaksefileter uten skinn
½ tssalt
¼ tspepper
1 ½ dlhakket pistasjenøtter
1 ssromtemperert TINE Meierismør
4 sssøt chilisaus
1 stklime

Appelsinkokt fennikel

2 stkfinsnittet fennikel
5 dlSunniva® Original Appelsinjuice
2 ssTINE Meierismør
4 stkreddiker i tynne skiver
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Del laksefilet i porsjonsbiter og legg i en ildfast form smurt med smør. Krydre med salt og pepper.
    2. Hakk nøttene godt og bland med smør, søt chilisaus og finrevet skall fra lime. Smak til med salt og pepper og fordel på toppen av fisken.
      blue heart
      Tips!

      Prøv også denne oppskriften med hasselnøtter eller mandler i stedet for pistasjnøtter for variasjon.

    3. Stek fisken øverst i ovnen i ca. 15 minutter eller til akkurat gjennomstekt.
    4. Del fennikel i to og finsnitt. Spar gjerne på de grønne ”bladene”. Fres mykt i smør i en gryte på middels varme. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinjuice. La småkoke i 8 minutter eller til fennikelen er mør.
    5. Skjær reddik i tynne skiver, gjerne med en mandolin. La ligge i iskaldt vann noen minutter slik at de blir helt sprø. Server fisk med appelsinkokt fennikel. Dryss over skivet reddik og finhakkede fennikelblader.
blue heart
Tips!

Du kan også servere denne laksen med potetmos eller kokte poteter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff