Laks med nøtter og appelsinkokt fennikel

Laks med nøtter og appelsinkokt fennikel

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En enkel og god hverdagsmiddag. Det sprø nøttelokket står i god kontrast til den fløyelsmyke fisken og syrlige sausen. En perfekt kombinasjon.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g laksefileter uten skinn
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ½ dl hakket pistasjenøtter
1 ss romtemperert TINE Meierismør
4 ss søt chilisaus
1 stk lime

Appelsinkokt fennikel

2 stk finsnittet fennikel
5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
2 ss TINE Meierismør
4 stk reddiker i tynne skiver

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Del laksefilet i porsjonsbiter og legg i en ildfast form smurt med smør. Krydre med salt og pepper.
    2. Hakk nøttene godt og bland med smør, søt chilisaus og finrevet skall fra lime. Smak til med salt og pepper og fordel på toppen av fisken.
      Tips!

      Prøv også denne oppskriften med hasselnøtter eller mandler i stedet for pistasjnøtter for variasjon.

    3. Stek fisken øverst i ovnen i ca. 15 minutter eller til akkurat gjennomstekt.
    4. Del fennikel i to og finsnitt. Spar gjerne på de grønne ”bladene”. Fres mykt i smør i en gryte på middels varme. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinjuice. La småkoke i 8 minutter eller til fennikelen er mør.
    5. Skjær reddik i tynne skiver, gjerne med en mandolin. La ligge i iskaldt vann noen minutter slik at de blir helt sprø. Server fisk med appelsinkokt fennikel. Dryss over skivet reddik og finhakkede fennikelblader.
Tips!

Du kan også servere denne laksen med potetmos eller kokte poteter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat