Skip to main content

Laks med dillkrem

Enkel
25min

Oppskrift på et raskt og godt middagstips med laks. Kjøp varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, varm grønnsaker og server sammen med denne friske dillkremet. Brød smaker også godt til.

3.3
(15)
Next ImageLaks med dillkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver
laksefilet eller ørretfilet (gjerne varmrøkt)

Grønnsaker:

5 stk
centimeter purre (ca)
3 fedd
hvitløk
0.5 stk
slangeagurk
40 g
ruccola (ca)
1 l
fersk spinat
0.5 stk
sitron, revet skall av

Dillkrem:

1.5 ss
revet fersk dill
1 ts
revet sitronskall
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper, og sett det til siden slik at det får trekke en stund.

Laks

  1. Hvis du ikke har varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, må du steke laksen. Del laksen i porsjonsbiter, dryss på salt og pepper. Stek i smør på høy varme, ca 2 minutter på hver side. La fisken gjennomstekes på ettervarmen og dermed sikrer du at den ikke blir for tørr.

  2. Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.

  3. Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronsakll. Varm til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper og smak til.

  4. Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ikke får tak i varmrøkt laks eller ørret, kan du fint bruke SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet, men da må laksen stekes først.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter