Laks med dillkrem

Laks med dillkrem

2
9
Enkel25 min
Oppskrift på et raskt og godt middagstips med laks. Kjøp varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, varm grønnsaker og server sammen med denne friske dillkremet. Brød smaker også godt til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    laksefilet eller ørretfilet (gjerne varmrøkt)

Grønnsaker:

  • 5 stk
    centimeter purre (ca)
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
  • ½ stk
    slangeagurk
  • 40 g
    ruccola (ca)
  • 1 l
    fersk spinat
  • ½ stk
    sitron , revet skall av

Dillkrem:

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper, og sett det til siden slik at det får trekke en stund.

Laks

  1. 2

    Hvis du ikke har varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, må du steke laksen. Del laksen i porsjonsbiter, dryss på salt og pepper. Stek i smør på høy varme, ca 2 minutter på hver side. La fisken gjennomstekes på ettervarmen og dermed sikrer du at den ikke blir for tørr.

  2. 3

    Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.

  3. 4

    Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronsakll. Varm til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper og smak til.

  4. 5

    Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Tips

Hvis du ikke får tak i varmrøkt laks eller ørret, kan du fint bruke SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet, men da må laksen stekes først.

Del denne oppskriften: