Laks med dillkrem

Laks med dillkrem

2
 • Enkel
 • 25 min
Oppskrift på et raskt og godt middagstips med laks. Kjøp varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, varm grønnsaker og server sammen med denne friske dillkremet. Brød smaker også godt til.

Ingredienser

4 skiver laksefilet eller ørretfilet (gjerne varmrøkt)

Grønnsaker:

5 stk centimeter purre (ca)
3 fedd hvitløk
1 ss TINE Meierismør
½ stk slangeagurk
40 g ruccola (ca)
1 l fersk spinat
½ stk sitron , revet skall av

Dillkrem:

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % (1 beger)
1 ½ ss revet fersk dill
1 ts revet sitronskall
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper, og sett det til siden slik at det får trekke en stund.
 1. Laks

  1. Hvis du ikke har varmrøykt laks eller ørret som er klar til bruk, må du steke laksen. Del laksen i porsjonsbiter, dryss på salt og pepper. Stek i smør på høy varme, ca 2 minutter på hver side. La fisken gjennomstekes på ettervarmen og dermed sikrer du at den ikke blir for tørr.
  2. Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.
  3. Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronsakll. Varm til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper og smak til.
  4. Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.
Tips

Hvis du ikke får tak i varmrøkt laks eller ørret, kan du fint bruke SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet, men da må laksen stekes først.

Kommentarer

 • Guddi

  8 år siden
  Det står ingenting her om laksen. Jeg skjønner jo at den skal stekes men d er fint om det sies litt mer om laksen i oppskriften og.

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Godt poeng, Guddi! I dette middagstipset er det i utgangspunktet ment å bruke varmrøkt laks eller ørret som er klar til bruk. Men, som det står i tipset, har du ikke kjøpt inn det, kan du fint bruke SALMA eller annen laksefilet i stedet. Jeg har lagt inn et punkt (pkt 2), som tar for seg steking av laksen. Takk for tipset! Ha en fortsatt fin dag!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat