Laks med bulgursalat og rømme
Enkel•30 min min
Laks rett fra grillen, toppet med masse rømme og servert med bulgursalat, er perfekt som en enkel middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 glaks , gjerne med skinn på
-
2 sssoyaolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 beger
Bulgursalat
-
200 gbulgur
-
1 stkagurk
-
1 stkrød paprika
-
2 stilkerstangselleri
-
4 sshakket bladpersille
-
4 ssolivenolje
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl noe.
-
2
Del agurk, paprika og selleri i små biter og vend med kokt bulgur, bladpersille, olivenolje og sitronsaft.
-
3
Del laksefilet i porsjonsstykker, gni godt med olje og krydre med salt og pepper.
-
4
Grill laksen med skinnsiden ned på en varm grill, gjerne med lokk. Grill til fisken er gjennomstekt og skinnet slipper grillristen.
Tips
Har du ikke grill, kan du steke laksen i en varm panne med litt smør eller bake den i ovnen. Fersk laksefilet trenger ikke mye varmebehandling. Understek den gjerne litt og la den heller ettersteke noe av varmen, da holder den seg saftig.
-
5
Server grillet laks med bulgursalat og en stor klatt rømme.
Tips
Grill gjerne en sitron delt i to og press over litt sitronsaft ved servering.