Laks med bulgursalat og rømme

Laks med bulgursalat og rømme

0
  • Enkel
  • 30 min
Laks rett fra grillen, toppet med masse rømme og servert med bulgursalat, er perfekt som en enkel middag.

Ingredienser

800 g laks , gjerne med skinn på
2 ss soyaolje
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 beger TINE Lettrømme 18 %

Bulgursalat

200 g bulgur
1 stk agurk
1 stk rød paprika
2 stilker stangselleri
4 ss hakket bladpersille
4 ss olivenolje
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl noe.
    2. Del agurk, paprika og selleri i små biter og vend med kokt bulgur, bladpersille, olivenolje og sitronsaft.
    3. Del laksefilet i porsjonsstykker, gni godt med olje og krydre med salt og pepper.
    4. Grill laksen med skinnsiden ned på en varm grill, gjerne med lokk. Grill til fisken er gjennomstekt og skinnet slipper grillristen.
      Tips
      Har du ikke grill, kan du steke laksen i en varm panne med litt smør eller bake den i ovnen. Fersk laksefilet trenger ikke mye varmebehandling. Understek den gjerne litt og la den heller ettersteke noe av varmen, da holder den seg saftig.
    5. Server grillet laks med bulgursalat og en stor klatt rømme.
      Tips
      Grill gjerne en sitron delt i to og press over litt sitronsaft ved servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat