Laks med bulgursalat og rømme

Laks med bulgursalat og rømme

0
7
Enkel30 min
Laks rett fra grillen, toppet med masse rømme og servert med bulgursalat, er perfekt som en enkel middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bulgursalat

  • 200 g
    bulgur
  • 1 stk
    agurk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 4 ss
    hakket bladpersille
  • 4 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl noe.

  2. 2

    Del agurk, paprika og selleri i små biter og vend med kokt bulgur, bladpersille, olivenolje og sitronsaft.

  3. 3

    Del laksefilet i porsjonsstykker, gni godt med olje og krydre med salt og pepper.

  4. 4

    Grill laksen med skinnsiden ned på en varm grill, gjerne med lokk. Grill til fisken er gjennomstekt og skinnet slipper grillristen.

    Tips

    Har du ikke grill, kan du steke laksen i en varm panne med litt smør eller bake den i ovnen. Fersk laksefilet trenger ikke mye varmebehandling. Understek den gjerne litt og la den heller ettersteke noe av varmen, da holder den seg saftig.

  5. 5

    Server grillet laks med bulgursalat og en stor klatt rømme.

    Tips

    Grill gjerne en sitron delt i to og press over litt sitronsaft ved servering.

Del denne oppskriften: