Laks med agurksalat og rømme

Laks med agurksalat og rømme

0
0
Enkel30 min
En klassisk fiskerett med saftig, pannestekt laksefilet, syrlig agurksalat, sprø poteter og en god klatt rømme! Perfekt middag hele året!

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte poteter

  • 500 g
    småpoteter
  • 2 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 2 ss
    dill

Agurksalat

  • 1 stk
    agurk
  • 2 ss
    olivenolje
  • 4 ss
    eddik , gjerne hvitvins- eller eplesidereddik
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Høvle agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Vend med olje, eddik, salt, sukker og pepper og la trekke i ca. 15 minutter. Spe med litt vann om du ønsker mer væske.

  2. 2

    Sett ovnen på 220 °C. Del potetene i to eller fire, ha dem i en ildfast form og vend med olje, salt og pepper.

  3. 3

    Fordel smør i små biter utover, og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til gjennomstekte og gylne. Vend på potetene et par ganger under steketiden. Dryss med dill.

  4. 4

    Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en varm panne med smør til gyllen på begge sider. Stek ca. 4 minutter på hver side eller til akkurat gjennomstekt. Server med poteter, agurksalat og en god klatt rømme!

    Tips

    Grill gjerne laksefileten utendørs i sommerhalvåret og server med rømme og agurksalat. Det passer godt med nypoteter til eller bare en frisk salat. 

Del denne oppskriften: