Laks med agurksalat og rømme

Laks med agurksalat og rømme

0
  • Enkel
  • 30 min
En klassisk fiskerett med saftig, pannestekt laksefilet, syrlig agurksalat, sprø poteter og en god klatt rømme! Perfekt middag hele året!

Ingredienser

800 g laksefilet
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 beger TINE Lettrømme 18 %

Ovnsbakte poteter

500 g småpoteter
2 ss olivenolje
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
2 ss dill

Agurksalat

1 stk agurk
2 ss olivenolje
4 ss eddik , gjerne hvitvins- eller eplesidereddik
½ ts salt
½ ts sukker
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Høvle agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Vend med olje, eddik, salt, sukker og pepper og la trekke i ca. 15 minutter. Spe med litt vann om du ønsker mer væske.
    2. Sett ovnen på 220 °C. Del potetene i to eller fire, ha dem i en ildfast form og vend med olje, salt og pepper.
    3. Fordel smør i små biter utover, og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til gjennomstekte og gylne. Vend på potetene et par ganger under steketiden. Dryss med dill.
    4. Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en varm panne med smør til gyllen på begge sider. Stek ca. 4 minutter på hver side eller til akkurat gjennomstekt. Server med poteter, agurksalat og en god klatt rømme!
      Tips
      Grill gjerne laksefileten utendørs i sommerhalvåret og server med rømme og agurksalat. Det passer godt med nypoteter til eller bare en frisk salat. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat