
Laks med agurksalat og rømme
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 glaksefilet
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ss
-
1 beger
Ovnsbakte poteter
-
500 gsmåpoteter
-
2 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ss
-
2 ssdill
Agurksalat
-
1 stkagurk
-
2 ssolivenolje
-
4 sseddik , gjerne hvitvins- eller eplesidereddik
-
½ tssalt
-
½ tssukker
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Høvle agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Vend med olje, eddik, salt, sukker og pepper og la trekke i ca. 15 minutter. Spe med litt vann om du ønsker mer væske.
-
2
Sett ovnen på 220 °C. Del potetene i to eller fire, ha dem i en ildfast form og vend med olje, salt og pepper.
-
3
Fordel smør i små biter utover, og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til gjennomstekte og gylne. Vend på potetene et par ganger under steketiden. Dryss med dill.
-
4
Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en varm panne med smør til gyllen på begge sider. Stek ca. 4 minutter på hver side eller til akkurat gjennomstekt. Server med poteter, agurksalat og en god klatt rømme!
Tips
Grill gjerne laksefileten utendørs i sommerhalvåret og server med rømme og agurksalat. Det passer godt med nypoteter til eller bare en frisk salat.