placeholder image
0

Kefir og melkesaltet kolje

(2)
  • Utførelse

    Middels

Denne oppskriften med kolje er laget av Kokkelandslaget og gir deg et herremåltid hvor fisken formelig smelter på tungen. En festmiddag av ypperste klasse.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Fermentering av selleri

1 stkselleri
1 lvann
20 gsalt

Fisken

600 gskinnfri hyse (Kolje)
8 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlTINE Kefir Økologisk
50 gsalt
5 gsukker
2 stkhvitløksfedd, grovkuttet
3 gkorianderfrø
3 gfennikelfrø
2 gristet sort pepper
5 stklaurbærblader

Potetkrem med Kefir

600 gmandelpoteter, skrellet
1 dlTINE Kremfløte
1 dlTINE Kefir Økologisk
50 gTINE Meierismør
1 tssalt

Fennikel Crudite

1 stkfennikel
½ stksitroner
teskjesalt (en klype salt)
1 ssolivenolje

Dillolje

1 pottedill
3 dlsolsikkeolje

Slik gjør du det

  • Fermentering av selleri

    1. Sellerien høvles i tynne skiver (helst på en mandolin)
    2. Saltlake 2% : 1l vann 20g salt
    3. Putt lake og selleri i en steril beholder i romtemperatur i 3 dager. Lactobakrerier vil starte og blomstre og holde alle skadelige bakterier unna, mens sellerien vil bli mer og mer syrlig
  • Fisken

    1. Rist frø og pepper i en tørr stekepanne.
    2. Varm opp melken med salt, sukker og krydder og la dette trekke på rundt 80 °C i 15 minutter. Kjøl hurtig ned til 4 °C (kjøleskpastemperatur). En effektiv måte er å sette kjelen i svært kaldt vann. La koljen ligge i laken i ca. 20 minutter før filetten tørkes godt av. Den kan nå ligge kaldt fram til den skal bakes.
    3. Bak fisken på 140 °C i ca. 4-6 minutter i en ildfast form eller stekebrett med litt olje i bunnen,- så den ikke setter seg. Bak den i ovnen til den begynner å flake seg. Dette sjekker du ved å forsiktig presser på fileten. Den er ferdig når du ser at den flaker seg fint..
  • Potetkrem med Kefir

    1. Kok potetene forsiktig i vann. Når de er møre, heller du av vannet og damper dem forsiktig tørre i kjelen.
    2. Varm fløte og smør i en kjele. Press potetene gjennom en sil ned i kjelen med fløte og smør. Tilsett Kefir og salt til slutt.
  • Fennikel Crudite

    1. Kutt eller høvle fennikelen så tynt som overhode mulig. Helst med en mandolin. Legg i iskaldt vann med is. Når den har ligget i ca. 15 minutter vill den være sprø og crisp. Ta den ut av isvannet og tørk godt av vannet. Marineres rett før servering med sitron, olje og salt.
  • Dillolje

    1. Dillen kuttes, kjøres så i blender med oljen til en pure.

Kommentarer