Kefir og melkesaltet kolje
Denne oppskriften med kolje er laget av Kokkelandslaget og gir deg et herremåltid hvor fisken formelig smelter på tungen. En festmiddag av ypperste klasse.

Porsjoner
4
Fermentering av selleri
Fisken
Potetkrem med Kefir
Fennikel Crudite
Dillolje
Slik gjør du
- 1Sellerien høvles i tynne skiver (helst på en mandolin) 
- 2Saltlake 2% : 1l vann 20g salt 
- 3Putt lake og selleri i en steril beholder i romtemperatur i 3 dager. Lactobakrerier vil starte og blomstre og holde alle skadelige bakterier unna, mens sellerien vil bli mer og mer syrlig 
Fisken
- 4Rist frø og pepper i en tørr stekepanne. 
- 5Varm opp melken med salt, sukker og krydder og la dette trekke på rundt 80 °C i 15 minutter. Kjøl hurtig ned til 4 °C (kjøleskpastemperatur). En effektiv måte er å sette kjelen i svært kaldt vann. La koljen ligge i laken i ca. 20 minutter før filetten tørkes godt av. Den kan nå ligge kaldt fram til den skal bakes. 
- 6Bak fisken på 140 °C i ca. 4-6 minutter i en ildfast form eller stekebrett med litt olje i bunnen,- så den ikke setter seg. Bak den i ovnen til den begynner å flake seg. Dette sjekker du ved å forsiktig presser på fileten. Den er ferdig når du ser at den flaker seg fint.. 
Potetkrem med Kefir
- 7Kok potetene forsiktig i vann. Når de er møre, heller du av vannet og damper dem forsiktig tørre i kjelen. 
- 8Varm fløte og smør i en kjele. Press potetene gjennom en sil ned i kjelen med fløte og smør. Tilsett Kefir og salt til slutt. 
Fennikel Crudite
- 9Kutt eller høvle fennikelen så tynt som overhode mulig. Helst med en mandolin. Legg i iskaldt vann med is. Når den har ligget i ca. 15 minutter vill den være sprø og crisp. Ta den ut av isvannet og tørk godt av vannet. Marineres rett før servering med sitron, olje og salt. 
Dillolje
- 10Dillen kuttes, kjøres så i blender med oljen til en pure. 






