Laks med Kefirdressing

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stekt laks er lett å like for små og store, men selv om de små helst vil ha laks uten saus på, trenger det ikke å bli en tørr og kjedelig middag for de andre.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dljasminris

Kefirdressing

1 stksitron, skallet
3 ssTINE Kefir Økologisk
3 ssmajones
¼ tspepper
½ tssalt

Salat og laks

400 glaksefilet
1 stkagurk
1 stkgranateple
2 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
4 stilkerdill
2 ssTINE Meierismør
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok ris ved å blande 1 del ris og 2 deler vann med en klype salt. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 min, til risen er myk.
  • Kefirdressing

    1. Vask sitronen godt og riv det gule skallet ved hjelp av et zesterjern eller rivjern. Bland sammen med Kefir, majones, pepper og salt, og la stå og trekke.
  • Salat og laks

    1. Del granateple i to og legg den ene delen med snittflata ned i handflata. Bank hardt på skallet med en sleiv med en bolle under, slik at du får ut kjernene fra granateplet. Gjenta med den andre delen.
    2. Del agurk i skiver eller bruk en spiraliser til å lage sammenhengende skiver.
    3. Bland agurk med olivenolje, salt og pepper. Ha i granateplet og gjerne en skvis fra sitronen.
    4. Stek laks på middels høy varme i smør eller nøytral olje til den er gyllen på den ene siden. Snu og stek raskt på andre siden.
    5. Server ris, agurksalat og laks med deilig dressing på toppen.

Tips:

Sausen holder seg fint noen dager i kjøleskap, og kan gjerne røres sammen kvelden før om det skal gå ekstra raskt å få middagen på bordet. Les mer på kvardagsmat.no

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar