
Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagde fiskepinner
-
600 gtorskefilet (eller annen type fiskefilet)
-
1 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 stkegg , pisket sammen
-
2 dlstrøkavring , geriljermel eller tørkede brødsmuler
Potetmos
-
800 gpoteter
-
3 dlTINE® Lett Matfløte eller TineMelk Hel
-
50 g
-
¼ tsmuskat
-
½ tspepper
-
1 tssalt
Rotgrønnsaker stekt i ovnen
-
4 stkgulrøtter
-
200 gkålrot
-
1 stkløk
-
1 stksellerirot
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.
Koke poteter
-
2
Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
Ovnsstekte rotgrønnsaker
-
3
Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
Tilberedning av fiskepinner
-
4
Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.
Potetmos
-
5
Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.
Steke fiskepinner
-
6
Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.