Hjemmelagde fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker
6

Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskift på hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, servert med hjemmelagd potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagde fiskepinner

600 gtorskefilet (eller annen type fiskefilet)
1 dlhvetemel
½ tssalt
½ tspepper
2 stkegg, pisket sammen
2 dlstrøkavring, geriljermel eller tørkede brødsmuler

Potetmos

800 gpoteter
3 dlTINE Lett Matfløte eller TineMelk Hel
50 gTINE Meierismør
¼ tsmuskat
½ tspepper
1 tssalt

Rotgrønnsaker stekt i ovnen

4 stkgulrøtter
200 gkålrot
1 stkløk
1 stksellerirot
2 ssolivenolje
½ tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.
  • Koke poteter

    1. Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
  • Ovnsstekte rotgrønnsaker

    1. Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  • Tilberedning av fiskepinner

    1. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.
  • Potetmos

    1. Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.
  • Steke fiskepinner

    1. Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.

Tips:

Bytt gjerne ut torsken med andre typer fisk, som sei, hyse, kolje, lysing, lange eller brosme.

Kommentarer