Hjemmelagde fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 45 min
Oppskift på hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, servert med hjemmelagd potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskepinner

600 g torskefilet (eller annen type fiskefilet)
1 dl hvetemel
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk egg , pisket sammen
2 dl strøkavring , geriljermel eller tørkede brødsmuler

Potetmos

800 g poteter
3 dl TINE Lett Matfløte eller TineMelk Hel
50 g TINE Meierismør
¼ ts muskat
½ ts pepper
1 ts salt

Rotgrønnsaker stekt i ovnen

4 stk gulrøtter
200 g kålrot
1 stk løk
1 stk sellerirot
2 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.
  1. Koke poteter

    1. Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
  2. Ovnsstekte rotgrønnsaker

    1. Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  3. Tilberedning av fiskepinner

    1. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.
  4. Potetmos

    1. Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.
  5. Steke fiskepinner

    1. Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.
Tips!

Bytt gjerne ut torsken med andre typer fisk, som sei, hyse, kolje, lysing, lange eller brosme.

Kommentar

Kommentarer

  • lars joakim

    2 år siden
    jeg er i skolen og har venner som sa jeg kunne skrive her vis jeg vil prate med mine venner. til kurt du er min bestevenn

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lars Joakim, Vi får håpe kurt er her inne å ser hva du har skrevet. Ha en fin dag på skolen :)

      Kommenter  (0)


  • Sissel Watson

    2 år siden
    OMG!!!! What a beautiful feeling when i take the Fish Inside my mouth

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hi Sissel, Thats nice to hear :) Have a nice day!

      Kommenter  (0)


  • Olga Sansrud seksti åtte år gammel

    2 år siden
    For en fantastisk side. I m hyppede.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Olga, Takk for en veldig hyggelig tilbakemelding :) God Matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat