Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall stykker
Grove tortillas
-
2 dlhvetemel
-
1 dlfint fullkorn byggmel
-
1 dlsammalt hvete, grov
-
1 ½ dlvann
-
½ tssalt
Fyll
-
125 g
-
200 ggravlaks
-
2 skiverrødløk
-
2 stksalatblader
-
2 sssennepssaus
Sennepspoteter
-
2 stkpoteter
-
2 tsDijonsennep
-
2 tshonning
-
1 tshvitvinseddik
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
-
2
Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
-
3
Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
Tips
Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.
-
4
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, skrell og del potetene i biter. Visp sammen sennep, honning, eddik, rømme, salt og pepper og vend med potetene.
Tips
Har du ferdigkokte poteter fra tidligere, er det bare å bruke dem.
-
5
Smør lefsene med kremost og legg på salat, gravlaks og sennepspoteter. Topp med finsnittet rødløk og rull lefsen sammen.