Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

0
5
Enkel50 min
Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene som vi har fylt med gravlaks og sennepspoteter gjort deg god og mett!

Ingredienser

Antall stykker

Grove tortillas

  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 dl
    fint fullkorn byggmel
  • 1 dl
    sammalt hvete, grov
  • 1 ½ dl
    vann
  • ½ ts
    salt

Fyll

Sennepspoteter

  • 2 stk
    poteter
  • 2 ts
    Dijonsennep
  • 2 ts
    honning
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.

  2. 2

    Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.

  3. 3

    Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

    Tips

    Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

  4. 4

    Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, skrell og del potetene i biter. Visp sammen sennep, honning, eddik, rømme, salt og pepper og vend med potetene.

    Tips

    Har du ferdigkokte poteter fra tidligere, er det bare å bruke dem.

  5. 5

    Smør lefsene med kremost og legg på salat, gravlaks og sennepspoteter. Topp med finsnittet rødløk og rull lefsen sammen.

Tips

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig i stedet for gravlaks, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Del denne oppskriften: