Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene som vi har fylt med gravlaks og sennepspoteter gjort deg god og mett!

Ingredienser

Antall porsjoner

Grove tortillas

2 dl hvetemel
1 dl fint fullkorn byggmel
1 dl sammalt hvete, grov
1 ½ dl vann
½ ts salt

Fyll

1 pakke TINE Kremgo’® Naturell
200 g gravlaks
2 skiver rødløk
2 stk salatblader
2 ss sennepssaus

Sennepspoteter

2 stk poteter
2 ts Dijonsennep
2 ts honning
1 ts hvitvinseddik
2 ss TINE Lettrømme 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
    2. Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
    3. Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
      Tips!

      Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

    4. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, skrell og del potetene i biter. Visp sammen sennep, honning, eddik, rømme, salt og pepper og vend med potetene.
      Tips!

      Har du ferdigkokte poteter fra tidligere, er det bare å bruke dem.

    5. Smør lefsene med kremost og legg på salat, gravlaks og sennepspoteter. Topp med finsnittet rødløk og rull lefsen sammen.
Tips!

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig i stedet for gravlaks, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat