Skip to main content

Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

Enkel
50min

Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene som vi har fylt med gravlaks og sennepspoteter gjort deg god og mett!

4.6
(5)
Next ImageGrove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Grove tortillas

2 dl
hvetemel
1 dl
fint fullkorn byggmel
1 dl
sammalt hvete, grov
1.5 dl
vann
0.5 ts
salt

Fyll

200 g
gravlaks
2 skiver
rødløk
2 stk
salatblad
2 ss
sennepssaus

Sennepspoteter

2 stk
potet
2 ts
Dijonsennep
2 ts
honning
1 ts
hvitvinseddik
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.

  2. Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.

  3. Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

    Tips

    Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

  4. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, skrell og del potetene i biter. Visp sammen sennep, honning, eddik, rømme, salt og pepper og vend med potetene.

    Tips

    Har du ferdigkokte poteter fra tidligere, er det bare å bruke dem.

  5. Smør lefsene med kremost og legg på salat, gravlaks og sennepspoteter. Topp med finsnittet rødløk og rull lefsen sammen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig i stedet for gravlaks, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter