Skip to main content

Grillet laks med bulgursalat

Middels
20min

Bulgur stammer fra Midt-Østen, og lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her serverer vi grillet laks på en seng av syrlig bulgursalat servert med en lett chilidressing. Det blir friske og sommerlige smaker!

4.7
(10)
Next ImageGrillet laks med bulgursalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laksefilet uten skinn (4 biter à 150 gram)
0.5 stk
sitron
2 ss
olivenolje
1 dl
bulgur (evt. couscous)
2 stk
modne tomat
1 stk
avokado
1 stk
rødløk
0.5 bunt
dill
0.5 ts
revet sitronskall
1 ss
olivenolje
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Chilisaus:

3 ss
søt chilisaus
1 stk
lime (saften av)

Fremgangsmåte

  1. Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper.

  2. Kok bulguren (couscous) som anvist på pakken og avkjøl den litt. Skjær tomater og avocado i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Hakk dillen.

  3. Bland bulgur(couscous) med tomabitene, avocadoen, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.

  4. Rør sammen Crème Fraîche, chilisaus og limejuice. La stå å trekke 1 time i kjøleskap før servering.

  5. Grill laksefileeten i 2 - 3 minutter på hver side. Server med chilisaus til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når laksefileten grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek fileeten i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter