Grillet laks med bulgursalat
Bulgur stammer fra Midt-Østen, og lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her serverer vi grillet laks på en seng av syrlig bulgursalat servert med en lett chilidressing. Det blir friske og sommerlige smaker!
Middels•20 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g laksefilet uten skinn, (4 biter à 150 gram)
- 0.5 stykk sitron
- 2 ss olivenolje
- 1 dl bulgur, (evt. couscous)
- 2 stykk modne tomat
- 1 stykk avokado
- 1 stykk rødløk
- 0.5 bunt dill
- 0.5 ts revet sitronskall
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Chilisaus:
- 1 beger TINE® Lett Crème Fraîche 17 %, (300g)
- 3 ss søt chilisaus
- 1 stykk lime, (saften av)
Slik gjør du
1
Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
2
Kok bulguren (couscous) som anvist på pakken og avkjøl den litt. Skjær tomater og avocado i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Hakk dillen.
3
Bland bulgur(couscous) med tomabitene, avocadoen, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.
4
Rør sammen Crème Fraîche, chilisaus og limejuice. La stå å trekke 1 time i kjøleskap før servering.
5
Grill laksefileeten i 2 - 3 minutter på hver side. Server med chilisaus til.
TipsNår laksefileten grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek fileeten i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.