Grillet SALMA med bulgursalat

Grillet SALMA med bulgursalat

3
10
Middels20 min
Bulgur stammer fra Midt-Østen, og lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her serverer vi grillet laks på en seng av syrlig bulgursalat servert med en lett chilidressing. Det blir friske og sommerlige smaker!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    SALMA (4 biter à 150 gram)
  • ½ stk
    sitron
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 dl
    bulgur (evt. couscous)
  • 2 stk
    modne tomater
  • 1 stk
    avokado
  • 1 stk
    rødløk
  • ½ bunt
    dill
  • ½ ts
    revet sitronskall
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Chilisaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper.

  2. 2

    Kok bulguren (couscous) som anvist på pakken og avkjøl den litt. Skjær tomater og avocado i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Hakk dillen.

  3. 3

    Bland bulgur(couscous) med tomabitene, avocadoen, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Rør sammen Crème Fraîche, chilisaus og limejuice. La stå å trekke 1 time i kjøleskap før servering.

  5. 5

    Grill SALMA i 2 - 3 minutter på hver side. Server med chilisaus til.

Tips

Når SALMA grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek SALMA i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Del denne oppskriften: