Grillet laks med bulgursalat
Middels•20 min min
Bulgur stammer fra Midt-Østen, og lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her serverer vi grillet laks på en seng av syrlig bulgursalat servert med en lett chilidressing. Det blir friske og sommerlige smaker!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaksefileter uten skinn (4 biter à 150 gram)
-
½ stksitron
-
2 ssolivenolje
-
1 dlbulgur (evt. couscous)
-
2 stkmodne tomater
-
1 stkavokado
-
1 stkrødløk
-
½ buntdill
-
½ tsrevet sitronskall
-
1 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Chilisaus:
-
1 beger
-
3 sssøt chilisaus
-
1 stklime (saften av)
Slik gjør du det
-
1
Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
-
2
Kok bulguren (couscous) som anvist på pakken og avkjøl den litt. Skjær tomater og avocado i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Hakk dillen.
-
3
Bland bulgur(couscous) med tomabitene, avocadoen, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.
-
4
Rør sammen Crème Fraîche, chilisaus og limejuice. La stå å trekke 1 time i kjøleskap før servering.
-
5
Grill laksefileeten i 2 - 3 minutter på hver side. Server med chilisaus til.