Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

2
29
Enkel25 min
Blåskjell gratinert med blåskimmelost er enkelt å tilberede og smaker nydelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 1 kg
  blåskjell (evt. 200 gram uten skall)
 • 125 g
 • ½ dl
  strøkavring
 • ½ dl
  hakket persille
 • 2 stk
  finhakkede hvitløksfedd
 • ½ ts
  salt
 • ¼ ts
  pepper

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 250 °C. Rens skjellene og fjern åpne skjell.

  Tips

  Kontroller alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lenge de har vært oppbevart. En slik kontroll kan gjøres ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen. Skjell som ikke lukker seg er døde. Er det mange døde skjell, så kan det tyde på at de er blitt for gamle. Døde skjell kan gi dårlig smak og lukt til skjellene rundt. Skjell som ikke har åpnet seg ved damping, skal heller ikke spises.

 2. 2

  Kok blåskjell i ca. 3 minutter, til dem åpner seg. La blåskjell renne av seg og ta av skjellokkene. Legg de halve blåskjell i en ildfast form. Skjær ost i små biter og fordel over blåskjellene.

 3. 3

  Bland strøkavring, persille og hvitløk og krydre med salt og pepper. Strø blandingen over skjellene og osten.

 4. 4

  Sett formen i ovnen og gratiner til osten er smeltet og det har fått en gyllen farge (5 - 10 minutter). Server gjerne med godt brød til.

Tips

Blåskjell smaker alltid best ferske, men du kan også bruke hermetiske eller frosne. Kontroller alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lange de har vært oppbevart. En slik kontroll kan gjøres ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen. Skjell som ikke lukker seg er døde. Er det mange døde skjell, så kan det tyde på at de er blitt for gamle. Døde skjell kan gi dårlig smak og lukt til skjellene rundt. Skjell som ikke har åpnet seg ved damping, skal heller ikke spises.

Del denne oppskriften: