
Gratinerte blåskjell
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgblåskjell (evt. 200 gram uten skall)
-
125 g
-
½ dlstrøkavring
-
½ dlhakket persille
-
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C. Rens skjellene og fjern åpne skjell.
Tips
Kontroller alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lenge de har vært oppbevart. En slik kontroll kan gjøres ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen. Skjell som ikke lukker seg er døde. Er det mange døde skjell, så kan det tyde på at de er blitt for gamle. Døde skjell kan gi dårlig smak og lukt til skjellene rundt. Skjell som ikke har åpnet seg ved damping, skal heller ikke spises.
-
2
Kok blåskjell i ca. 3 minutter, til dem åpner seg. La blåskjell renne av seg og ta av skjellokkene. Legg de halve blåskjell i en ildfast form. Skjær ost i små biter og fordel over blåskjellene.
-
3
Bland strøkavring, persille og hvitløk og krydre med salt og pepper. Strø blandingen over skjellene og osten.
-
4
Sett formen i ovnen og gratiner til osten er smeltet og det har fått en gyllen farge (5 - 10 minutter). Server gjerne med godt brød til.