Håndkle og blad
Fiskesuppe med tomat
(99)

Fiskesuppe med tomat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En klassisk fransk fiskesuppe servert med en mild aioli blandet med fløte. Godt brød med smør som kan dyppes i suppa, er et must.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Aioli

1 stkhvitløksfedd, revet
1 stkeggeplomme
1 ssDijonsennep
2 tshvitvinseddik
½ tssalt
½ tspepper
3 dlsolsikkeolje
1 dlolivenolje
1 ssvann
1 dlTINE Matfløte

Fiskesuppe

3 stksjalottløk, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkchili, finhakket
¼ stksellerirot
2 stkgulrøtter, i terninger
1 stkpersillerot, i terninger
1 ssTINE Meierismør
4 dlfiskekraft
1 bokshermetiske tomater
300 gseifilet eller annen hvit fiskefilet
300 glaksefilet, i biter
2 ssgressløk, hakket

Til servering

4 skiverbrød
4 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bruk romtempererte ingredienser når du lager aïoli. Pisk revet hvitløk, egg, sennep, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Spe inn solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til en tykk og fast aïoli.
    2. Tilsett litt kaldt vann og kjør til blandingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen. Tilsett fløte og pisk godt. Juster med mer fløte dersom den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også kjøpe ferdig majones og piske inn litt fløte slik at den blir luftig og god. 

    3. Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og chili i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 1 minutt. Ha i terninger med sellerirot, gulrot og persillerot og fres videre i 2 minutter.
    4. Tilsett fiskekraft og hakkede tomater og la småkoke i 10 minutter. Ha i biter med fisk og la trekke i 2-3 minutter eller til fisken er akkurat gjennomkokt. Dryss med hakket gressløk og server med rømmeaïoli, brød og smør.
Blått hjerte
Tips!

Fiskesuppe kan lages med all slags fisk. Bytt gjerne ut med dine favoritter. Du kan også ha i blåskjell som kan koke med de siste 5 minuttene eller til de har åpnet seg.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat