
Fiskesuppe med tomat
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Aioli
-
1 stkhvitløksfedd , revet
-
1 stkeggeplomme
-
1 ssDijonsennep
-
2 tshvitvinseddik
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
3 dlsolsikkeolje
-
1 dlolivenolje
-
1 ssvann
-
1 dl
Fiskesuppe
-
3 stksjalottløk , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkchili , finhakket
-
¼ stksellerirot
-
2 stkgulrøtter , i terninger
-
1 stkpersillerot , i terninger
-
1 ss
-
4 dlfiskekraft
-
1 bokshermetiske tomater
-
300 gseifilet eller annen hvit fiskefilet
-
300 glaksefilet , i biter
-
2 ssgressløk , hakket
Til servering
-
4 skiverbrød
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Bruk romtempererte ingredienser når du lager aïoli. Pisk revet hvitløk, egg, sennep, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Spe inn solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til en tykk og fast aïoli.
-
2
Tilsett litt kaldt vann og kjør til blandingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen. Tilsett fløte og pisk godt. Juster med mer fløte dersom den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan også kjøpe ferdig majones og piske inn litt fløte slik at den blir luftig og god.
-
3
Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og chili i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 1 minutt. Ha i terninger med sellerirot, gulrot og persillerot og fres videre i 2 minutter.
-
4
Tilsett fiskekraft og hakkede tomater og la småkoke i 10 minutter. Ha i biter med fisk og la trekke i 2-3 minutter eller til fisken er akkurat gjennomkokt. Dryss med hakket gressløk og server med rømmeaïoli, brød og smør.