Fiskepanetter med salsa
Fiskepanetter av torsk servert med en nydelig mangosalsa. Paprikapulver, chilipulver og oregano gir smak til fisken.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Fiskepanetter:
- 600 g torskefilet, eller annen hvit fisk
- 1 stykk sitron, , skallet og saften
- 1 ts paprikapulver
- 0.25 ts chilipulver
- 1 ts oregano/mynte
- 2 dl griljermel
- 2 stykk eggehvite
Salsa:
- 5 stykk tomat
- 1 stykk mango
- 400 g kidneybønner
- 250 g mais
- 2 ss solsikkeolje, eller maisolje
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Legg fisk i en skål og riv over litt sitronskall. Del sitron i to og drypp sitronsaft over fisken. La fisken ligge i sitronsaften i 5–10 minutter.
2
Bland sitronskall, paprikapulver, chilipulver, oregano og griljermel i en dyp tallerken. Visp eggehvite med resten av sitrosaften i en annen tallerken.
3
Skjær tomat i biter. Skrell mango og skjær fruktkjøttet i terninger. Skyll bønner og la vannet renne av.
4
Bland tomat, mango, bønner og mais i en kjele. Varm opp, og la salsaen koke på middels sterk varme i 5 minutter. Rør inn halvparten av oljen, og smak til med salt. Legg lokk på kjelen og hold sausen varm.
5
Varm resten av oljen i en stekepanne. Salt fiskefiletene. Vend dem først i eggehvite og så i griljermel. Stek dem i olje i 4–5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og paneringen er gyllen. Server med salsa.
TipsI denne retten har vi brukt torsk, men du kan fint bruke annen hvit fisk som sei eller hyse.