Skip to main content

Fiskepanetter med salsa

Enkel
30min

Fiskepanetter av torsk servert med en nydelig mangosalsa. Paprikapulver, chilipulver og oregano gir smak til fisken.

4.2
(5)
Next ImageFiskepanetter med salsa

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepanetter:

600 g
torskefilet eller annen hvit fisk
1 stk
sitron, skallet og saften
1 ts
paprikapulver
0.25 ts
chilipulver
1 ts
oregano/mynte
2 dl
griljermel
2 stk
eggehvite

Salsa:

5 stk
tomat
1 stk
mango
400 g
kidneybønner
250 g
mais
2 ss
solsikkeolje eller maisolje
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Legg fisk i en skål og riv over litt sitronskall. Del sitron i to og drypp sitronsaft over fisken. La fisken ligge i sitronsaften i 5–10 minutter.

  2. Bland sitronskall, paprikapulver, chilipulver, oregano og griljermel i en dyp tallerken. Visp eggehvite med resten av sitrosaften i en annen tallerken.

  3. Skjær tomat i biter. Skrell mango og skjær fruktkjøttet i terninger. Skyll bønner og la vannet renne av.

  4. Bland tomat, mango, bønner og mais i en kjele. Varm opp, og la salsaen koke på middels sterk varme i 5 minutter. Rør inn halvparten av oljen, og smak til med salt. Legg lokk på kjelen og hold sausen varm.

  5. Varm resten av oljen i en stekepanne. Salt fiskefiletene. Vend dem først i eggehvite og så i griljermel. Stek dem i olje i 4–5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og paneringen er gyllen. Server med salsa.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne retten har vi brukt torsk, men du kan fint bruke annen hvit fisk som sei eller hyse.

Flere fristende oppskrifter