Fiskepanetter med salsa
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fiskepanetter:
-
600 gtorskefilet eller annen hvit fisk
-
1 stksitron , skallet og saften
-
1 tspaprikapulver
-
¼ tschilipulver
-
1 tsoregano/mynte
-
2 dlgriljermel
-
2 stkeggehviter
Salsa:
-
5 stktomater
-
1 stkmango
-
400 gkidneybønner
-
250 gmais
-
2 sssolsikkeolje eller maisolje
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Legg fisk i en skål og riv over litt sitronskall. Del sitron i to og drypp sitronsaft over fisken. La fisken ligge i sitronsaften i 5–10 minutter.
-
2
Bland sitronskall, paprikapulver, chilipulver, oregano og griljermel i en dyp tallerken. Visp eggehvite med resten av sitrosaften i en annen tallerken.
-
3
Skjær tomat i biter. Skrell mango og skjær fruktkjøttet i terninger. Skyll bønner og la vannet renne av.
-
4
Bland tomat, mango, bønner og mais i en kjele. Varm opp, og la salsaen koke på middels sterk varme i 5 minutter. Rør inn halvparten av oljen, og smak til med salt. Legg lokk på kjelen og hold sausen varm.
-
5
Varm resten av oljen i en stekepanne. Salt fiskefiletene. Vend dem først i eggehvite og så i griljermel. Stek dem i olje i 4–5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og paneringen er gyllen. Server med salsa.