Skip to main content

Fiskefingre med søtpotetstaver

Enkel
30min

Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

3.9
(7)
Next ImageFiskefingre med søtpotetstaver

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetstaver:

2 stk
mellomstore søtpotet, i staver
2 ss
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fiskefingre:

700 g
fersk fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
hvetemel
2 stk
egg, sammenpiskede
2 dl
strøkavring
1 ss
TINE® Meierismør, til steking

Karridressing:

2 ss
majones
1 ss
karri
1 ss
flytende honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

Søtpotetstaver:

  1. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.

Fiskefingre:

  1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.

    Tips

    La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

  2. Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.

  3. Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.

    Tips

    Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter