Håndkle og blad
Fiskefingre med søtpotetstaver
(55)

Fiskefingre med søtpotetstaver

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetstaver:

2 stkmellomstore søtpoteter, i staver
2 ssTINE Meierismør, smeltet
½ tssalt
¼ tspepper

Fiskefingre:

700 gfersk fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
2 stkegg, sammenpiskede
2 dlstrøkavring
1 ssTINE Meierismør, til steking

Karridressing:

2 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssmajones
1 sskarri
1 ssflytende honning
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    1. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.
    1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.
      Blått hjerte
      Tips!

      La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

    2. Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.
    3. Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat