Fiskefingre med søtpotetstaver

Fiskefingre med søtpotetstaver

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetstaver:

2 stk mellomstore søtpoteter , i staver
2 ss TINE Meierismør , smeltet
½ ts salt
¼ ts pepper

Fiskefingre:

700 g fersk fiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
2 stk egg , sammenpiskede
2 dl strøkavring
1 ss TINE Meierismør , til steking

Karridressing:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss majones
1 ss karri
1 ss flytende honning
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
  1. Søtpotetstaver:

    1. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.
  2. Fiskefingre:

    1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.
      Tips!

      La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

    2. Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.
    3. Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.
      Tips!

      Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Tips!

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • LH

    3 år siden
    Brukte 2 dl strøkavring til 2 ss egg slik som i oppskriften. Dette virker ikke riktig - skal det være 2ss?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Du tenker da på at det ble litt mye strøkavring til overs? Grunnen til at vi skriver 2 dl strøkavring, er for at man skal ha nok til å dekke all fisken. Det fører til at noe av strøkavringen vil gå til spille. Du kan selvsagt starte ned en desiliter også heller tilsette litt mer etter ved behov :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat