placeholder image
2

Fiskefingre med søtpotetstaver

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Søtpotetstaver:

2 stkmellomstore søtpoteter, i staver
2 ssTINE Meierismør, smeltet
½ tssalt
¼ tspepper

Fiskefingre:

700 gfersk fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
2 stkegg, sammenpiskede
2 dlstrøkavring
1 ssTINE Meierismør, til steking

Karridressing:

2 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssmajones
1 sskarri
1 ssflytende honning
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
  • Søtpotetstaver:

    1. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.
  • Fiskefingre:

    1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.

      Tips:

      La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

    2. Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.
    3. Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.

      Tips:

      Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Tips:

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

Kommentarer