
Fiskefingre med søtpotetstaver
Enkel•30 min min
Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Søtpotetstaver:
-
2 stkmellomstore søtpoteter , i staver
-
2 ssTINE® Meierismør , smeltet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Fiskefingre:
-
700 gfersk fiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlhvetemel
-
2 stkegg , sammenpiskede
-
2 dlstrøkavring
-
1 ssTINE® Meierismør , til steking
Karridressing:
-
2 dl
-
2 ssmajones
-
1 sskarri
-
1 ssflytende honning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
Søtpotetstaver:
-
2
Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.
Fiskefingre:
-
3
Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.
Tips
La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.
-
4
Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.
-
5
Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.
Tips
Ha gjerne små epleterninger i dressingen.