Fiskeboller med hvit saus

Fiskeboller med hvit saus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk poteter
4 stk gulrøtter
2 ss mykt TINE Meierismør
3 ss hvetemel
2 ½ dl kraft fra fiskebolleboksen
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts revet muskat
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 boks fiskebolle

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
    2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
    3. Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
    4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
      Tips!

      Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

    5. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
    6. Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.
Tips!

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Frøya

    4 år siden
    Nam nam mitt i blinken nat

    Kommenter  (40)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Frøya, Vi er helt enige; midt i blinken :)

      Kommenter  (17)


Det er mye kjærlighet i god mat