Fiskeboller med hvit saus
Enkel•40 min min
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkpoteter
-
4 stkgulrøtter
-
2 ssmykt TINE® Meierismør
-
3 sshvetemel
-
2 ½ dlkraft fra fiskebolleboksen
-
2 ½ dl
-
¼ tsrevet muskat
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 boksfiskebolle
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
-
2
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
-
3
Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
-
4
La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
Tips
Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.
-
5
Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
-
6
Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.