Skip to main content

Fiskeboller med hvit saus

Enkel
30min

Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

3.9
(466)
Next ImageFiskeboller med hvit saus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
potet
4 stk
gulrot
3 ss
hvetemel
2.5 dl
kraft fra fiskebolleboksen
0.25 ts
revet muskat
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 boks
fiskebolle

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.

  2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.

  3. Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.

  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.

    Tips

    Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

  5. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.

  6. Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter