Fiskeboller med hvit saus
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk potet
- 4 stykk gulrot
- 2 ss mykt TINE® Meierismør
- 3 ss hvetemel
- 2.5 dl kraft, fra fiskebolleboksen
- 2.5 dl TINE® Mellommelk 2 % fett
- 0.25 ts revet muskat
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 boks fiskebolle
Slik gjør du
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
2
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
3
Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
4
La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
TipsTilsett mer melk hvis sausen er for tykk.
5
Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
6
Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.
TipsDet er godt å krydre med litt karri i sausen.