Fiskeboller med hvit saus

Fiskeboller med hvit saus

4
  • Enkel
  • 40 min
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

Ingredienser

8 stk poteter
4 stk gulrøtter
2 ss mykt TINE Meierismør
3 ss hvetemel
2 ½ dl kraft fra fiskebolleboksen
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts revet muskat
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 boks fiskebolle

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
    2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
    3. Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
    4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
      Tips

      Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

    5. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
    6. Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.
Tips

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Kommentarer

  • eirin

    2 måneder siden
    en boks fiskeboller? hvor mange gram er det?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Du kan gjerne bruke Vesteraalens fiskeboller. En god klassiker med ikke for mye saltsmak. Den er på ca 800g men denne mengden gjelder nok andre tyoer bokser/pakker og. Bare sørg for at du kjøper de med kraft. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat