Fiskeboller med hvit saus

Fiskeboller med hvit saus

16
407
Enkel40 min
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.

  3. 3

    Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.

  4. 4

    La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.

    Tips

    Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

  5. 5

    Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.

  6. 6

    Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.

Tips

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Del denne oppskriften: