Fiskeboller med hvit saus

Fiskeboller med hvit saus

4
198
Enkel40 min
Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.

  3. 3

    Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.

  4. 4

    La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.

    Tips

    Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

  5. 5

    Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.

  6. 6

    Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.

Tips

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Del denne oppskriften: