Ferske vårruller med Kesam®-dipp
Enkel•60 min min
Asiatiske vårruller er den perfekte måten å pakke inn gode, sprø grønnsaker på. Her serveres de ferske med reker, klassisk hoisinsaus og dipp av Kesam og mangochutney.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkmango
-
2 stkavokado
-
½ stkagurk
-
1 stkrød chili
-
2 stkvårløk
-
1 dlpeanøtter
-
4 dlpillede reker
-
12 arkrispapir
-
1 stkfrisk koriander
-
4 sshoisinsaus
KESAMDIPP
-
2 dl
-
1 stkvårløk
-
1 sslimesaft
-
2 ssmangochutney
TIL SERVERING
-
2 dlhoisinsaus
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Vask, tørk og strimle salat. Del mango, avokado og agurk i strimler og hakk chili, vårløk og peanøtter.
-
2
Fukt rispapiret raskt i lunkent vann, legg det ned på en tallerken eller plastfjøl og legg strimler av salat, mango, avokado, agurk og vårløk i en stripe midt på rispapiret. Strø over reker, hakkede peanøtter, chili og koriander. Brett to av sidene inn over fyllet og rull sammen.
Tips
Hold de ferdige vårrullene myke ved å dekke dem til med et fuktig kjøkkenhåndkle. Få gjerne de rundt bordet til å rulle sine egne vårruller slik at de kan fylle dem med akkurat det de ønsker.
-
3
Bland sammen Kesam, hakket vårløk, limesaft og mangochutney, og server som dipp ved siden av sammen med klassisk hoisinsaus.