Ferske vårruller med Kesam®-dipp

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Asiatiske vårruller er den perfekte måten å pakke inn gode, sprø grønnsaker på. Her serveres de ferske med reker, klassisk hoisinsaus og dipp av Kesam og mangochutney.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkhjertesalat
1 stkmango
2 stkavokado
½ stkagurk
1 stkrød chili
2 stkvårløk
1 dlpeanøtter
4 dlpillede reker
12 arkrispapir
1 stkfrisk koriander
4 sshoisinsaus

KESAMDIPP

2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 stkvårløk
1 sslimesaft
2 ssmangochutney

TIL SERVERING

2 dlhoisinsaus
1 stklime
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Vask, tørk og strimle salat. Del mango, avokado og agurk i strimler og hakk chili, vårløk og peanøtter.
    2. Fukt rispapiret raskt i lunkent vann, legg det ned på en tallerken eller plastfjøl og legg strimler av salat, mango, avokado, agurk og vårløk i en stripe midt på rispapiret. Strø over reker, hakkede peanøtter, chili og koriander. Brett to av sidene inn over fyllet og rull sammen.

      Tips:

      Hold de ferdige vårrullene myke ved å dekke dem til med et fuktig kjøkkenhåndkle. Få gjerne de rundt bordet til å rulle sine egne vårruller slik at de kan fylle dem med akkurat det de ønsker.

    3. Bland sammen Kesam, hakket vårløk, limesaft og mangochutney, og server som dipp ved siden av sammen med klassisk hoisinsaus.

Tips:

Du kan fylle ferske vårruller med mye annet godt, for eksempel kongekrabbe, okse- eller svinekjøtt eller holde dem helt vegetariske.

Kommentarer

  Legg til kommentar