Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetbåter:
-
8 stkpoteter , delt i båter
-
2 ssTINE® Meierismør , smeltet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ tstimian
Fiskepinner:
-
700 gfiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlhvetemel
-
3 dlcornflakes
-
2 stkegg , sammenpiskede
Stekte epleskiver:
-
2 stkepler
-
1 ssTINE® Meierismør , til steking
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Potetbåter:
-
2
Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.
Fiskepinner:
-
3
Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.
Tips
Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.
-
4
Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
-
5
Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
Tips
Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.
Stekte epleskiver:
-
6
Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.