Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskepinner er mange barns middagsfavoritt. Denne hjemmelagde varianten med en sprø panering av cornflakes vil garantert både store og små barn sette pris på.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potetbåter:

8 stkpoteter, delt i båter
2 ssTINE Meierismør, smeltet
½ tssalt
¼ tspepper
½ tstimian

Fiskepinner:

700 gfiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
3 dlcornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Stekte epleskiver:

2 stkepler
1 ssTINE Meierismør, til steking

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Potetbåter:

    1. Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.
  • Fiskepinner:

    1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.

      Tips:

      Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
    3. Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

      Tips:

      Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.

  • Stekte epleskiver:

    1. Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.

Tips:

Server med rømme eller kesam, og gjerne flere grønnsaker.

Kommentarer

  Legg til kommentar