Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Fiskepinner er mange barns middagsfavoritt. Denne hjemmelagde varianten med en sprø panering av cornflakes vil garantert både store og små barn sette pris på.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

8 stk poteter , delt i båter
2 ss TINE Meierismør , smeltet
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ts timian

Fiskepinner:

700 g fiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
3 dl cornflakes
2 stk egg , sammenpiskede

Stekte epleskiver:

2 stk epler
1 ss TINE Meierismør , til steking

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Potetbåter:

    1. Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.
  2. Fiskepinner:

    1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.
      Tips!

      Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
    3. Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
      Tips!

      Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.

  3. Stekte epleskiver:

    1. Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.
Tips!

Server med rømme eller kesam, og gjerne flere grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat