Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos
Enkel•25 min min
Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Søtpotetmos:
-
2 stkmellomstore søtpoteter , i biter
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Torskenuggets:
-
700 gtorskefilet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlhvetemel
-
3 dlcornflakes
-
2 stkegg , sammenpiskede
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Til servering:
-
4 stksalatblader
-
12 stkcherrytomater
-
12 stkknaskegulrøtter
-
2 dl
-
4 ssSweet Chili saus
Slik gjør du det
-
1
Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.
Torskenuggets:
-
2
Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.
Tips
Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.
-
3
Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
-
4
Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
Til servering:
-
5
Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.