Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetmos:

2 stk mellomstore søtpoteter , i biter
2 dl TINE Lettrømme 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

Torskenuggets:

700 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
3 dl cornflakes
2 stk egg , sammenpiskede
1 ss TINE Meierismør til steking

Til servering:

4 stk salatblader
12 stk cherrytomater
12 stk knaskegulrøtter
2 dl TINE Lettrømme 18 %
4 ss Sweet Chili saus

Slik gjør du det

    1. Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.
  1. Torskenuggets:

    1. Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.
      Tips!

      Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
    3. Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
  2. Til servering:

    1. Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.
Tips!

Hvis du ønsker ekstra smak på fisken, kan den marineres i sitron, chili og urter før den paneres.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat