Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.

Antall porsjoner

Ingredienser

Søtpotetmos:

2 stkmellomstore søtpoteter, i biter
2 dlTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

Torskenuggets:

700 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
3 dlcornflakes
2 stkegg, sammenpiskede
1 ssTINE Meierismør til steking

Til servering:

4 stksalatblader
12 stkcherrytomater
12 stkknaskegulrøtter
2 dlTINE Lettrømme 18 %
4 ssSweet Chili saus

Slik gjør du det

  • Søtpotetmos:

    1. Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.
  • Torskenuggets:

    1. Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.

      Tips:

      Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
    3. Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
  • Til servering:

    1. Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.

Tips:

Hvis du ønsker ekstra smak på fisken, kan den marineres i sitron, chili og urter før den paneres.

Kommentarer

  Legg til kommentar