Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

0
10
Enkel25 min
Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetmos:

Torskenuggets:

  • 700 g
    torskefilet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 3 dl
    cornflakes
  • 2 stk
    egg , sammenpiskede
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking

Til servering:

  • 4 stk
    salatblader
  • 12 stk
    cherrytomater
  • 12 stk
    knaskegulrøtter
  • 2 dl
  • 4 ss
    Sweet Chili saus

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.

Torskenuggets:

  1. 2

    Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.

    Tips

    Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.

  2. 3

    Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.

  3. 4

    Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.

Til servering:

  1. 5

    Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.

Tips

Hvis du ønsker ekstra smak på fisken, kan den marineres i sitron, chili og urter før den paneres.

Del denne oppskriften: