placeholder image
0

Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og en irrgrønn brokkolipuré, er middagen komplett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dlvillris, ukokt

Panert torskefilet:

700 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
3 dlcornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Brokkolipuré:

1 stkbrokkoli, delt i buketter
2 ssTINE Meierismør
2 ssTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

Saus:

2 dlKesam® Original
2 ssfriske urter, hakkede

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C
    2. Kok ris som anvist på pakken.
  • Panert torskefilet:

    1. Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.

      Tips:

      I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit. 

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
  • Brokkolipuré:

    1. Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
  • Saus:

    1. Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.

Tips:

Server gjerne raspede gulrøtter med appelsin til.

Kommentarer