
Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré
Enkel•25 min min
En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og brokkolipuré, er middagen komplett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlvillris , ukokt
Panert torskefilet:
-
700 gtorskefilet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlhvetemel
-
3 dlcornflakes
-
2 stkegg , sammenpiskede
Brokkolipuré:
-
1 stkbrokkoli , delt i buketter
-
2 ss
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Saus:
-
2 dl
-
2 ssfriske urter , hakkede
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C
-
2
Kok ris som anvist på pakken.
Panert torskefilet:
-
3
Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.
Tips
I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit.
-
4
Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
Brokkolipuré:
-
5
Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
Hvordan bruke hele brokkolien
Saus:
-
6
Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.