Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og en irrgrønn brokkolipuré, er middagen komplett.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl villris , ukokt

Panert torskefilet:

700 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
3 dl cornflakes
2 stk egg , sammenpiskede

Brokkolipuré:

1 stk brokkoli , delt i buketter
2 ss TINE Meierismør
2 ss TINE Lettrømme 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

Saus:

2 dl Kesam® Original
2 ss friske urter , hakkede

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C
    2. Kok ris som anvist på pakken.
  1. Panert torskefilet:

    1. Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.
      Tips!

      I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit. 

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
  2. Brokkolipuré:

    1. Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
      Hvordan bruke hele brokkolien :
  3. Saus:

    1. Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.
Tips!

Server gjerne raspede gulrøtter med appelsin til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat