Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

3
67
Enkel25 min
En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og en irrgrønn brokkolipuré, er middagen komplett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    villris , ukokt

Panert torskefilet:

  • 700 g
    torskefilet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 3 dl
    cornflakes
  • 2 stk
    egg , sammenpiskede

Brokkolipuré:

Saus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C

  2. 2

    Kok ris som anvist på pakken.

Panert torskefilet:

  1. 3

    Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.

    Tips

    I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit. 

  2. 4

    Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

Brokkolipuré:

  1. 5

    Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.

    Hvordan bruke hele brokkolien

    Hvordan bruke hele brokkolien

Saus:

  1. 6

    Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.

Tips

Server gjerne raspede gulrøtter med appelsin til.

Del denne oppskriften: