Håndkle og blad
Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré
(3434)

Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og en irrgrønn brokkolipuré, er middagen komplett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4
3 dlvillris, ukokt

Panert torskefilet:

700 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
3 dlcornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Brokkolipuré:

1 stkbrokkoli, delt i buketter
2 ssTINE Meierismør
2 ssTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

Saus:

2 dlKesam® Original
2 ssfriske urter, hakkede
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C
    2. Kok ris som anvist på pakken.
  • Panert torskefilet:

    1. Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.
      Blått hjerte
      Tips!

      I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit. 

    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
    1. Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
      Hvordan bruke hele brokkolien :
  • Saus:

    1. Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne raspede gulrøtter med appelsin til.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat