Skip to main content

Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

Enkel
40min

Det søramerikanske kjøkkenet har tatt verden med storm og en av de mest populære rettene er ceviche, «sitruskokt» fisk. Her er den friske fisken servert med klassisk søtpotetmos og grillet mais.

3.5
(16)
Next ImageCeviche med søtpotetmos og grillet mais

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
limesaft
0.75 dl
fiskekraft
0.5 stk
hvitløksfedd, finhakket
0.5 stk
rødløk, finhakket
0.5 stk
rød chili, finhakket
400 g
seifilet uten skinn og bein, i biter
2 stk
kokte maiskolbe
2 ss
koriander

Søtpotetmos

2 stk
søtpotet
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland limesaft og fiskekraft med finhakket og most hvitløk, finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i små terninger og vend i limekraften. La godgjøre seg i ca. 30 minutter.

    Tips

    Du kan bytte ut lime med sitron.

  2. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, salt og pepper.

  3. Grill maiskolbene raskt på grillen eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene og vend med smør. Server ceviche med søtpotetmos, mais og et dryss koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan lage ceviche av flere typer fisk. Laks, ørret, torsk eller kveite er gode valg. Retten passer også særdeles godt som forrett om du skal arrangere selskap.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter