Ceviche med søtpotetmos og grillet mais
Enkel•40 min min
Det søramerikanske kjøkkenet har tatt verden med storm og en av de mest populære rettene er ceviche, «sitruskokt» fisk. Her er den friske fisken servert med klassisk søtpotetmos og grillet mais.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dllimesaft
-
¾ dlfiskekraft
-
½ stkhvitløksfedd , finhakket
-
½ stkrødløk , finhakket
-
½ stkrød chili , finhakket
-
400 gseifilet uten skinn og bein, i biter
-
2 stkkokte maiskolbe
-
2 ss
-
2 sskoriander
Søtpotetmos
-
2 stksøtpoteter
-
2 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Bland limesaft og fiskekraft med finhakket og most hvitløk, finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i små terninger og vend i limekraften. La godgjøre seg i ca. 30 minutter.
Tips
Du kan bytte ut lime med sitron.
-
2
Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, salt og pepper.
-
3
Grill maiskolbene raskt på grillen eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene og vend med smør. Server ceviche med søtpotetmos, mais og et dryss koriander.