Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Det søramerikanske kjøkkenet har tatt verden med storm og en av de mest populære rettene er ceviche, «sitruskokt» fisk. Her er den friske fisken servert med klassisk søtpotetmos og grillet mais.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl limesaft
¾ dl fiskekraft
½ stk hvitløksfedd , finhakket
½ stk rødløk , finhakket
½ stk rød chili , finhakket
400 g seifilet uten skinn og bein, i biter
2 stk kokte maiskolbe
2 ss TINE Meierismør
2 ss koriander

Søtpotetmos

2 stk søtpoteter
2 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Bland limesaft og fiskekraft med finhakket og most hvitløk, finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i små terninger og vend i limekraften. La godgjøre seg i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Du kan bytte ut lime med sitron.

    2. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, salt og pepper.
    3. Grill maiskolbene raskt på grillen eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene og vend med smør. Server ceviche med søtpotetmos, mais og et dryss koriander.
Tips!

Du kan lage ceviche av flere typer fisk. Laks, ørret, torsk eller kveite er gode valg. Retten passer også særdeles godt som forrett om du skal arrangere selskap.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat