Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

0
16
Enkel40 min
Det søramerikanske kjøkkenet har tatt verden med storm og en av de mest populære rettene er ceviche, «sitruskokt» fisk. Her er den friske fisken servert med klassisk søtpotetmos og grillet mais.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    limesaft
  • ¾ dl
    fiskekraft
  • ½ stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • ½ stk
    rødløk , finhakket
  • ½ stk
    rød chili , finhakket
  • 400 g
    seifilet uten skinn og bein, i biter
  • 2 stk
    kokte maiskolbe
  • 2 ss
  • 2 ss
    koriander

Søtpotetmos

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland limesaft og fiskekraft med finhakket og most hvitløk, finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i små terninger og vend i limekraften. La godgjøre seg i ca. 30 minutter.

    Tips

    Du kan bytte ut lime med sitron.

  2. 2

    Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, salt og pepper.

  3. 3

    Grill maiskolbene raskt på grillen eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene og vend med smør. Server ceviche med søtpotetmos, mais og et dryss koriander.

Tips

Du kan lage ceviche av flere typer fisk. Laks, ørret, torsk eller kveite er gode valg. Retten passer også særdeles godt som forrett om du skal arrangere selskap.

Del denne oppskriften: