Blåskjellgryte

Blåskjellgryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
For mange hører blåskjell til på sommermenyen, men visste du at de beste blåskjellene får du på vinteren? Da er de på sitt mest kjøttfulle og smakfulle. Uansett når på året du vil nyte dem, her er en enkel oppskrift på dampede blåskjell med en god kraft.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg blåskjell
2 stk hvitløksfedd
2 stk vårløk
4 ss friske hakkede urter (f.eks. basilikum, dill eller bladpersille)
2 ss TINE Meierismør
1 ½ dl tørr hvitvin (evt. eplemost)
3 dl TINE Matfløte
½ ts nykvernet pepper
1 ts salt

Slik gjør du det

    1. Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket.
    2. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin og blåskjell. La blåskjellene koke noen minutter under lokk til de åpner seg.
    3. Ta blåskjellene opp og tilsett fløten. Smak til med salt og pepper. Ha skjellene tilbake i gryten.
    4. Serveres med baguette som gjerne dyppes i "søet".
Tips!

Sjekk plukkdato på kjøpte blåskjell. Det skal ikke ha gått mer enn 7 dager siden de ble plukket. Jo færre dager, jo bedre. Dersom du plukker selv må du kontrollere med Mattilsynet at skjellene er trygge der du plukker.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat