Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Blåskjellgryte

Enkel
30min

For mange hører blåskjell til på sommermenyen, men visste du at de beste blåskjellene får du på vinteren? Da er de på sitt mest kjøttfulle og smakfulle. Uansett når på året du vil nyte dem, her er en enkel oppskrift på dampede blåskjell med en god kraft.

3.8
(13)
Lagre
Skriv ut
Blåskjellgryte

Ingredienser

1 kg
blåskjell
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
vårløk
4 ss
friske hakkede urter (f.eks. basilikum, dill eller bladpersille)
1.5 dl
tørr hvitvin (evt. eplemost)
½ ts
nykvernet pepper
1 ts
salt

Slik gjør du

Tips

Sjekk plukkdato på kjøpte blåskjell. Det skal ikke ha gått mer enn 7 dager siden de ble plukket. Jo færre dager, jo bedre. Dersom du plukker selv må du kontrollere med Mattilsynet at skjellene er trygge der du plukker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter