Blåskjellgryte
Enkel
30min
For mange hører blåskjell til på sommermenyen, men visste du at de beste blåskjellene får du på vinteren? Da er de på sitt mest kjøttfulle og smakfulle. Uansett når på året du vil nyte dem, her er en enkel oppskrift på dampede blåskjell med en god kraft.
3.8
(13)

Ingredienser
1 kg
blåskjell
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
vårløk
4 ss
friske hakkede urter (f.eks. basilikum, dill eller bladpersille)
2 ss
1.5 dl
tørr hvitvin (evt. eplemost)
3 dl
½ ts
nykvernet pepper
1 ts
salt
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Sjekk plukkdato på kjøpte blåskjell. Det skal ikke ha gått mer enn 7 dager siden de ble plukket. Jo færre dager, jo bedre. Dersom du plukker selv må du kontrollere med Mattilsynet at skjellene er trygge der du plukker.





