Bakt kveite med fløtesaus

Bakt kveite med fløtesaus i form

9
379
Enkel40 min
Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ½ kg
    kveite i skiver
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ts
    paprikapulver
  • 500 g
    poteter (småpoteter)
  • 2 ss

FLØTESAUS MED GRØNNSAKER

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i en ildfast form.

  2. 2

    Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la potetene dampe av og vend med smør og finhakket dill.

  3. 3

    Del løk, paprika og squash i små terninger og fres mykt i en stekepanne med smør, ca. 4 minutter.

    Tips

    Bruk gjerne andre favorittgrønnsaker som aubergine, sopp, sukkererter og fennikel for variasjon.

  4. 4

    Hell over vin og la småkoke til nesten alt er fordampet. Rør inn fiskekraft, fløte og hakket dill. Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen.

  5. 5

    Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server med kokte poteter og hakket dill til.

Tips

Om du har ferdig kokte poteter, kan de legges i formen sammen med fisk og grønnsaker. Da har du en enklere rett med alt i en form.

Del denne oppskriften: