placeholder image
0

Bakt kveite med fløtesaus i form

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ stkkveite i skiver
½ tssalt
½ tspepper
2 tspaprikapulver
500 gpoteter (småpoteter)
2 ssTINE Meierismør

FLØTESAUS MED GRØNNSAKER

1 stkløk
2 stkrød paprika
1 stksquash
2 ssTINE Meierismør
1 dltørr hvitvin
2 dlfiskekraft
3 dlTINE Kremfløte
2 sshakket dill

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i en ildfast form.
    2. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la potetene dampe av og vend med smør og finhakket dill.
    3. Del løk, paprika og squash i små terninger og fres mykt i en stekepanne med smør, ca. 4 minutter.

      Tips:

      Bruk gjerne andre favorittgrønnsaker som aubergine, sopp, sukkererter og fennikel for variasjon.

    4. Hell over vin og la småkoke til nesten alt er fordampet. Rør inn fiskekraft, fløte og hakket dill. Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen.
    5. Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server med kokte poteter og hakket dill til.

Tips:

Om du har ferdig kokte poteter, kan de legges i formen sammen med fisk og grønnsaker. Da har du en enklere rett med alt i en form.

Kommentarer