Bakt kveite med fløtesaus i form
Enkel•40 min15 min
Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ kgkveite i skiver
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 tspaprikapulver
-
500 gpoteter (småpoteter)
-
2 ss
FLØTESAUS MED GRØNNSAKER
-
1 stkløk
-
2 stkrød paprika
-
1 stksquash
-
2 ss
-
1 dltørr hvitvin
-
2 dlfiskekraft
-
3 dl
-
2 sshakket dill
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i en ildfast form.
-
2
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la potetene dampe av og vend med smør og finhakket dill.
-
3
Del løk, paprika og squash i små terninger og fres mykt i en stekepanne med smør, ca. 4 minutter.
Tips
Bruk gjerne andre favorittgrønnsaker som aubergine, sopp, sukkererter og fennikel for variasjon.
-
4
Hell over vin og la småkoke til nesten alt er fordampet. Rør inn fiskekraft, fløte og hakket dill. Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen.
-
5
Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server med kokte poteter og hakket dill til.