Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

0
15
Enkel30 min
Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    seifilet uten skinn og bein, i biter
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 2 ss
  • 2 ss
    rød currypaste
  • 2 ss
    limesaft
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    sukker
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 2 ss
    griljermel
  • 3 stk
    vårløk , finskivet
  • 4 ss
    sesamfrø
  • 2 ss
  • 4 dl
    ris , ukokt
  • 8 blader
    hjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. 2

    Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.

  3. 3

    Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

    Tips

    Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

  4. 4

    Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.

Tips

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

Del denne oppskriften: