
Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing
Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Eksotisk rømmedressing
Fremgangsmåte
- 1
Kok ris etter anvisning på pakken.
- 2
Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
- 3
Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
Tips
Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.
- 4
Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.
Tips
Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.