Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gseifilet uten skinn og bein, i biter
1 stkeggeplomme
2 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssrød currypaste
2 sslimesaft
½ tssalt
½ tssukker
2 ssfiskesaus
2 ssgriljermel
3 stkvårløk, finskivet
4 sssesamfrø
2 ssTINE Meierismør
4 dlris, ukokt
8 bladerhjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 dlmajones
2 ssmangochutney
2 sskoriander, finhakket

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
    3. Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

      Tips:

      Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

    4. Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.

Tips:

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

Kommentarer

  Legg til kommentar