Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g seifilet uten skinn og bein, i biter
1 stk eggeplomme
2 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss rød currypaste
2 ss limesaft
½ ts salt
½ ts sukker
2 ss fiskesaus
2 ss griljermel
3 stk vårløk , finskivet
4 ss sesamfrø
2 ss TINE Meierismør
4 dl ris , ukokt
8 blader hjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

3 dl TINE Lettrømme 18 %
1 dl majones
2 ss mangochutney
2 ss koriander , finhakket

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
    3. Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
      Tips!

      Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

    4. Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.
Tips!

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat