Håndkle og blad
Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing
(10)

Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gseifilet uten skinn og bein, i biter
1 stkeggeplomme
2 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssrød currypaste
2 sslimesaft
½ tssalt
½ tssukker
2 ssfiskesaus
2 ssgriljermel
3 stkvårløk, finskivet
4 sssesamfrø
2 ssTINE Meierismør
4 dlris, ukokt
8 bladerhjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 dlmajones
2 ssmangochutney
2 sskoriander, finhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
    3. Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

    4. Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.
Blått hjerte
Tips!

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat