Skip to main content

Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

Enkel
30min

Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

4.4
(25)
Next ImageAsiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
seifilet uten skinn og bein, i biter
1 stk
eggeplomme
2 ss
rød currypaste
2 ss
limesaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
sukker
2 ss
fiskesaus
2 ss
griljermel
3 stk
vårløk, finskivet
4 ss
sesamfrø
4 dl
ris, ukokt
8 blad
hjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

1 dl
majones
2 ss
mangochutney
2 ss
koriander, finhakket

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.

  3. Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

    Tips

    Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

  4. Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter