
Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing
Enkel•30 min min
Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gseifilet uten skinn og bein, i biter
-
1 stkeggeplomme
-
2 ss
-
2 ssrød currypaste
-
2 sslimesaft
-
½ tssalt
-
½ tssukker
-
2 ssfiskesaus
-
2 ssgriljermel
-
3 stkvårløk , finskivet
-
4 sssesamfrø
-
2 ss
-
4 dlris , ukokt
-
8 bladerhjertesalat eller annen salat
Eksotisk rømmedressing
-
3 dl
-
1 dlmajones
-
2 ssmangochutney
-
2 sskoriander , finhakket
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
2
Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
-
3
Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
Tips
Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.
-
4
Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.