
Appelsinglasert ørret med blomkålris
- Enkel
- 30 min
- 8 min
En frisk variant av ørretfilet, servert med populære blomkålris, som gjør retten både sunn og spennende. Ekstra lekkert blir det med litt granateple på toppen.
Slik gjør du det
-
-
Sett ovnen på 220 °C. Del ørretfileten i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.Tips
Skal du ha gjester kan du servere retten «family style» ved å bruke en hel sidefilet og servere den i formen midt på bordet slik at alle kan forsyne seg selv.
-
Krydre med chili, salt og pepper, og tilsett appelsinjuice, smør i biter, finrevet limeskall og limesaft. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
-
Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft. Krydre med salt og pepper og fres i en panne med smør og finhakket hvitløk i ca. 2 minutter. Vend inn hakket bladpersille mot slutten av steketiden.
-
Finsnitt vårløk. Server ørret med blomkålris og dryss over vårløk og granateplekjerner. Ha gjerne litt ekstra lime ved siden av.
-
Tips
Bytt gjerne ut ørret med annen fisk, som f. eks laksefilet. Blomkålris er også godt tilbehør til kjøtt.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer