Appelsinglasert ørret med blomkålris

Appelsinglasert ørret med blomkålris

0
7
Enkel30 min
En frisk variant av ørretfilet, servert med populære blomkålris, som gjør retten både sunn og spennende. Ekstra lekkert blir det med litt granateple på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Appelsinglasert ørretfilet

  • 800 g
    ørret
  • 1 ts
    tørket chiliflak
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
  • 1 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
  • 1 dl
    lime
  • 4 ss
    kjerner av granatepler
  • 4 stk
    vårløk

Blomkålris

  • 1 stk
    blomkål
  • ½ stk
    sitron
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 dl
    hakket bladpersille

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Del ørretfileten i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.

    Tips

    Skal du ha gjester kan du servere retten «family style» ved å bruke en hel sidefilet og servere den i formen midt på bordet slik at alle kan forsyne seg selv.

  2. 2

    Krydre med chili, salt og pepper, og tilsett appelsinjuice, smør i biter, finrevet limeskall og limesaft. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  3. 3

    Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft. Krydre med salt og pepper og fres i en panne med smør og finhakket hvitløk i ca. 2 minutter. Vend inn hakket bladpersille mot slutten av steketiden.

  4. 4

    Finsnitt vårløk. Server ørret med blomkålris og dryss over vårløk og granateplekjerner. Ha gjerne litt ekstra lime ved siden av.

Tips

Bytt gjerne ut ørret med annen fisk, som f. eks laksefilet. Blomkålris er også godt tilbehør til kjøtt.

Del denne oppskriften: