Appelsinglasert ørret med blomkålris
En frisk variant av ørretfilet, servert med populære blomkålris, som gjør retten både sunn og spennende. Ekstra lekkert blir det med litt granateple på toppen.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Appelsinglasert ørretfilet
- 800 g ørret
- 1 ts tørket chiliflak
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 dl Sunniva Original Appelsinjuice, eller annen god appelsinjuice
- 1 dl lime
- 4 ss kjerner av granateple
- 4 stykk vårløk
Blomkålris
- 1 stykk blomkål
- 0.5 stykk sitron
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 dl hakket bladpersille
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Del ørretfileten i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.
TipsSkal du ha gjester kan du servere retten «family style» ved å bruke en hel sidefilet og servere den i formen midt på bordet slik at alle kan forsyne seg selv.
2
Krydre med chili, salt og pepper, og tilsett appelsinjuice, smør i biter, finrevet limeskall og limesaft. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
3
Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft. Krydre med salt og pepper og fres i en panne med smør og finhakket hvitløk i ca. 2 minutter. Vend inn hakket bladpersille mot slutten av steketiden.
4
Finsnitt vårløk. Server ørret med blomkålris og dryss over vårløk og granateplekjerner. Ha gjerne litt ekstra lime ved siden av.
TipsBytt gjerne ut ørret med annen fisk, som f. eks laksefilet. Blomkålris er også godt tilbehør til kjøtt.