Håndkle og blad
Ørret med asparges og kaperssaus
(1010)

Ovnsbakt ørret med asparges og kaperssaus

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En frisk og enkel fiskemiddag med deilig asparges og ørret med en syrlig smør- og kaperssaus.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gpoteter
½ tssalt
¼ tspepper
800 gørret
2 bunterasparges
150 gTINE Meierismør
1 stksitron
1 dlkapers
2 ssdill, finhakket
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i tynne skiver og spre utover et stekebrett smurt med smør. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i 15 minutter.
  2. Del fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen av potetene med en klatt smør på hver. Stek videre i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.
  3. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.
   Blått hjerte
   Tips!

   Asparges varierer i tykkelse. De aller tynneste trenger ikke å skrelles, men de fleste er litt trevlete nederst. Skjær eller knekk av den nederste delen og bruke en potetskreller til å skrelle av det ytterste laget.

  4. Smelt smør i en gryte. Tilsett kapers, revet sitronskall og sitronsaft og visp godt. Smak til med salt og pepper. Server til fisk, poteter, asparges og et dryss dill.
Blått hjerte
Tips!

Når du ovnssteker fisk vil tiden variere noe fra ovn til ovn, samt størrelsen på fiskestykkene. Bruk gjerne en gaffel for å sjekke underveis. Når fisken akkurat flaker seg og du kan dele den med en gaffel, er den ferdig. Det er ofte bedre å underkoke fisk noe enn å overkoke. Fisken fortsetter å ettersteke noe når du tar den ut av ovnen også.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat