Ørret med asparges og kaperssaus

(7)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En frisk og enkel fiskemiddag med deilig asparges og ørret med en syrlig smør- og kaperssaus.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gpoteter
½ tssalt
¼ tspepper
800 gørret
2 bunterasparges
150 gTINE Meierismør
1 stksitron
1 dlkapers
2 ssdill, finhakket
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i tynne skiver og spre utover et stekebrett smurt med smør. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i 15 minutter.
  2. Del fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen av potetene med en klatt smør på hver. Stek videre i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.
  3. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.

   Tips:

   Asparges varierer i tykkelse. De aller tynneste trenger ikke å skrelles, men de fleste er litt trevlete nederst. Skjær eller knekk av den nederste delen og bruke en potetskreller til å skrelle av det ytterste laget.

  4. Smelt smør i en gryte. Tilsett kapers, revet sitronskall og sitronsaft og visp godt. Smak til med salt og pepper. Server til fisk, poteter, asparges og et dryss dill.

Tips:

Når du ovnssteker fisk vil tiden variere noe fra ovn til ovn, samt størrelsen på fiskestykkene. Bruk gjerne en gaffel for å sjekke underveis. Når fisken akkurat flaker seg og du kan dele den med en gaffel, er den ferdig. Det er ofte bedre å underkoke fisk noe enn å overkoke. Fisken fortsetter å ettersteke noe når du tar den ut av ovnen også.

Kommentarer

  Legg til kommentar