Ørret med asparges og kaperssaus

Ovnsbakt ørret med asparges og kaperssaus

0
 • Enkel
 • 30 min
En frisk og enkel fiskemiddag med deilig asparges og ørret med en syrlig smør- og kaperssaus.

Ingredienser

400 g poteter
½ ts salt
¼ ts pepper
800 g ørret
2 bunter asparges
150 g TINE Meierismør
1 stk sitron
1 dl kapers
2 ss dill , finhakket

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i tynne skiver og spre utover et stekebrett smurt med smør. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i 15 minutter.
  2. Del fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen av potetene med en klatt smør på hver. Stek videre i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.
  3. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.
   Tips

   Asparges varierer i tykkelse. De aller tynneste trenger ikke å skrelles, men de fleste er litt trevlete nederst. Skjær eller knekk av den nederste delen og bruke en potetskreller til å skrelle av det ytterste laget.

  4. Smelt smør i en gryte. Tilsett kapers, revet sitronskall og sitronsaft og visp godt. Smak til med salt og pepper. Server til fisk, poteter, asparges og et dryss dill.
Tips

Når du ovnssteker fisk vil tiden variere noe fra ovn til ovn, samt størrelsen på fiskestykkene. Bruk gjerne en gaffel for å sjekke underveis. Når fisken akkurat flaker seg og du kan dele den med en gaffel, er den ferdig. Det er ofte bedre å underkoke fisk noe enn å overkoke. Fisken fortsetter å ettersteke noe når du tar den ut av ovnen også.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat