
Ovnsbakt ørret med asparges og kaperssaus
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gpoteter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
800 gørret
-
2 bunterasparges
-
150 g
-
1 stksitron
-
1 dlkapers
-
2 ssdill , finhakket
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Del potet i tynne skiver og spre utover et stekebrett smurt med smør. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i 15 minutter.
-
2
Del fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen av potetene med en klatt smør på hver. Stek videre i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.
-
3
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.
Tips
Asparges varierer i tykkelse. De aller tynneste trenger ikke å skrelles, men de fleste er litt trevlete nederst. Skjær eller knekk av den nederste delen og bruke en potetskreller til å skrelle av det ytterste laget.
-
4
Smelt smør i en gryte. Tilsett kapers, revet sitronskall og sitronsaft og visp godt. Smak til med salt og pepper. Server til fisk, poteter, asparges og et dryss dill.