Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Tortilla-rull med kikerter

Enkel
40min

Tortillalefser fylt med kikertmos passer fint som en lett middag, en lunsjrett, eller et friskt kjøttfritt tilskudd på buffetbordet.

4.3
(20)
Next ImageTortilla-rull med kikerter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 dl
hermetiske kikerter
1 ss
chilisaus
3 stk
vårløk
5 stk
reddik
1 stilk
stangselleri
0.5 stk
agurk
4 stk
tortillalefse

RØMMEDRESSING

1 ss
sitronsaft
0.25 ts
salt

TIL SERVERING

6 dl
salatblanding
2 dl
ruccola
2 ss
tørkede tranebær
4 ss
granateplekjerner
1 stk
lime

Fremgangsmåte

  1. Skyll kikerter og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov mos og rør inn kremost og chilisaus.

  2. Finhakk vårløk og reddik, skjær stangselleri i tynne skiver og agurk i staver.

  3. Vend vårløk og reddik med kikertmosen og fordel mosen utover tortillalefser. Legg en stripe agurk og selleri og rull sammen til faste ruller. Pakk tett i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.

    Tips

    Oppskrift på Grove tortillalefser finner du her.

  4. Riv salat, og bland sammen med salat, granateplekjerner og tørkede tranebær. Del lime i båter. Smak rømme til med sitronsaft og salt.

  5. Del tortillaruller i skiver, server med salat og rømmedressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tortilla-rullene kan lages kvelden før eller om morgenen, og ligge i kjøleskapet slik at du raskt kan samle sammen en lunsj eller middag ved behov.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter