Tortilla-rull med kikerter
Enkel•40 min min
Tortillalefser fylt med kikertmos passer fint som en lett middag, en lunsjrett, eller et friskt kjøttfritt tilskudd på buffetbordet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dlhermetiske kikerter
-
250 g
-
1 sschilisaus
-
3 stkvårløk
-
5 stkreddiker
-
1 stilkstangselleri
-
½ stkagurk
-
4 stktortillalefser
RØMMEDRESSING
-
2 dl
-
1 sssitronsaft
-
¼ tssalt
TIL SERVERING
-
6 dlsalatblanding
-
2 dlruccola
-
2 sstørkede tranebær
-
4 ssgranateplekjerner
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Skyll kikerter og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov mos og rør inn kremost og chilisaus.
-
2
Finhakk vårløk og reddik, skjær stangselleri i tynne skiver og agurk i staver.
-
3
Vend vårløk og reddik med kikertmosen og fordel mosen utover tortillalefser. Legg en stripe agurk og selleri og rull sammen til faste ruller. Pakk tett i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
Tips
Oppskrift på Grove tortillalefser finner du her.
-
4
Riv salat, og bland sammen med salat, granateplekjerner og tørkede tranebær. Del lime i båter. Smak rømme til med sitronsaft og salt.
-
5
Del tortillaruller i skiver, server med salat og rømmedressing.