Tortilla-rull med kikerter

Tortilla-rull med kikerter

0
20
Enkel40 min
Tortillalefser fylt med kikertmos passer fint som en lett middag, en lunsjrett, eller et friskt kjøttfritt tilskudd på buffetbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 dl
    hermetiske kikerter
  • 250 g
  • 1 ss
    chilisaus
  • 3 stk
    vårløk
  • 5 stk
    reddiker
  • 1 stilk
    stangselleri
  • ½ stk
    agurk
  • 4 stk
    tortillalefser

RØMMEDRESSING

TIL SERVERING

  • 6 dl
    salatblanding
  • 2 dl
    ruccola
  • 2 ss
    tørkede tranebær
  • 4 ss
    granateplekjerner
  • 1 stk
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll kikerter og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov mos og rør inn kremost og chilisaus.

  2. 2

    Finhakk vårløk og reddik, skjær stangselleri i tynne skiver og agurk i staver.

  3. 3

    Vend vårløk og reddik med kikertmosen og fordel mosen utover tortillalefser. Legg en stripe agurk og selleri og rull sammen til faste ruller. Pakk tett i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.

    Tips

    Oppskrift på Grove tortillalefser finner du her.

  4. 4

    Riv salat, og bland sammen med salat, granateplekjerner og tørkede tranebær. Del lime i båter. Smak rømme til med sitronsaft og salt.

  5. 5

    Del tortillaruller i skiver, server med salat og rømmedressing.

Tips

Tortilla-rullene kan lages kvelden før eller om morgenen, og ligge i kjøleskapet slik at du raskt kan samle sammen en lunsj eller middag ved behov.

Del denne oppskriften: