Tortilla-rull med kikerter
Tortillalefser fylt med kikertmos passer fint som en lett middag, en lunsjrett, eller et friskt kjøttfritt tilskudd på buffetbordet.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 6 dl hermetiske kikerter
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 ss chilisaus
- 3 stykk vårløk
- 5 stykk reddik
- 1 stilk stangselleri
- 0.5 stykk agurk
- 4 stykk tortillalefse
RØMMEDRESSING
- 2 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 1 ss sitronsaft
- 0.25 ts salt
TIL SERVERING
- 6 dl salatblanding
- 2 dl ruccola
- 2 ss tørkede tranebær
- 4 ss granateplekjerner
- 1 stykk lime
Slik gjør du
1
Skyll kikerter og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov mos og rør inn kremost og chilisaus.
2
Finhakk vårløk og reddik, skjær stangselleri i tynne skiver og agurk i staver.
3
Vend vårløk og reddik med kikertmosen og fordel mosen utover tortillalefser. Legg en stripe agurk og selleri og rull sammen til faste ruller. Pakk tett i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
TipsOppskrift på Grove tortillalefser finner du her.
4
Riv salat, og bland sammen med salat, granateplekjerner og tørkede tranebær. Del lime i båter. Smak rømme til med sitronsaft og salt.
5
Del tortillaruller i skiver, server med salat og rømmedressing.
TipsTortilla-rullene kan lages kvelden før eller om morgenen, og ligge i kjøleskapet slik at du raskt kan samle sammen en lunsj eller middag ved behov.