Håndkle og blad
Klassisk ostesmørbrød
(55)

Klassisk ostesmørbrød

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her får du et realt ostesmørbrød på fransk vis. Skinke, tomat, løk og sennep gir gode og kraftige smaker, og med avokado i tillegg er dette enkel, rask og mettende hverdagsmiddag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør
2 ssDijonsennep
2 stktomater, i skiver
2 stkavokadoer, i skiver
4 stkstore, tykke skinkeskiver
8 skiverRidder®
1 stkrødløk, i tynne ringer
2 tstørket timian
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Smør skivene med smør og sennep, og legg dem på et stekebrett.
    2. Fordel skiver med skinke, avokado, ost, tomat og løk. Topp med tørket timian, salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan gjerne bruke litt frisk, finhakket timian på hvis du har tilgjengelig. Det gir litt ekstra smak.

    3. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gyllen. Server to ostesmørbrød til hver.
Blått hjerte
Tips!

Velg gjerne den type ost du liker aller best når du skal lage ostesmørbrød. Det er også en god måte å bruke opp gamle osterester på.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat