Klassisk ostesmørbrød

Klassisk ostesmørbrød

0
20
Enkel15 min
Her får du et realt ostesmørbrød på fransk vis. Skinke, tomat, løk og sennep gir gode og kraftige smaker, og med avokado i tillegg er dette enkel, rask og mettende hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    brød
  • 2 ss
  • 2 ss
    Dijonsennep
  • 2 stk
    tomater , i skiver
  • 2 stk
    avokadoer , i skiver
  • 4 stk
    store, tykke skinkeskiver
  • 8 skiver
  • 1 stk
    rødløk , i tynne ringer
  • 2 ts
    tørket timian
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 210 °C. Smør skivene med smør og sennep, og legg dem på et stekebrett.

  2. 2

    Fordel skiver med skinke, avokado, ost, tomat og løk. Topp med tørket timian, salt og pepper.

    Tips

    Du kan gjerne bruke litt frisk, finhakket timian på hvis du har tilgjengelig. Det gir litt ekstra smak.

  3. 3

    Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gyllen. Server to ostesmørbrød til hver.

Tips

Velg gjerne den type ost du liker aller best når du skal lage ostesmørbrød. Det er også en god måte å bruke opp gamle osterester på.

Del denne oppskriften: