Klassisk ostesmørbrød
Enkel•15 min min
Her får du et realt ostesmørbrød på fransk vis. Skinke, tomat, løk og sennep gir gode og kraftige smaker, og med avokado i tillegg er dette enkel, rask og mettende hverdagsmiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skiverbrød
-
2 ss
-
2 ssDijonsennep
-
2 stktomater , i skiver
-
2 stkavokado , i skiver
-
4 stkstore, tykke skinkeskiver
-
8 skiver
-
1 stkrødløk , i tynne ringer
-
2 tstørket timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Smør skivene med smør og sennep, og legg dem på et stekebrett.
-
2
Fordel skiver med skinke, avokado, ost, tomat og løk. Topp med tørket timian, salt og pepper.
Tips
Du kan gjerne bruke litt frisk, finhakket timian på hvis du har tilgjengelig. Det gir litt ekstra smak.
-
3
Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gyllen. Server to ostesmørbrød til hver.