Italiano Chef

Italiano Chef

0
6
Enkel15 min
Et ostesmørbrød med smak av Middelhavet. Med den pikante chorizopølsen, grillet paprika, løkringer og fyldig ost er dette et ostesmørbrød som passer perfekt for deg som lengter etter sommerferien. Oppskrift innsendt av Markus Løvdal.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 skiver
    surdeigsbrød
  • 1 ss
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    grillet paprika (eventuelt ferdig grillet paprika på glass)
  • ½ stk
    rødløk i ringer
  • 8 skiver
    chorizo
  • 2 ss
    grønn pesto
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 6 skiver
  • ½ ts
    tørket koriander
  • 2 dråper
    trøffelolje (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C.

  2. 2

    Stek brødskivene i grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olivenolje til de får en fin gyllen farge. Dersom du foretrekker det, kan skivene også ristes i brødrister, eller ristes under ovnsgrillen i 2-3 minutter.

  3. 3

    Bruk grillelementet i ovnen til å grille paprikaen på følgende måte: Legg paprikaen i en langpanne og stek den til skinnet begynner å «boble» og få farge. Vend den noen ganger for å grille alle sidene. Siden alle grillelement er forskjellige i styrke vil tiden variere noe fra ovn til ovn til du oppnår ovennevnte resultat. Når paprikaen er grillet, putter du den i en plastpose i ca. 10 minutter slik at du etter dette lett kan trekke av skinnet.

  4. 4

    På den ene skiven smører du et godt lag med pesto og legger på fileter av grillet paprika, chorizopølse og rødløk i ringer. Brun chorizoen lett i en panne før du legger den på. Topp med 3-4 rause skiver Norvegia® Ekstra Vellagret

  5. 5

    Smør Dijon sennep på undersiden av den andre brødskiven og legg den med «sennepssiden» ned oppå den andre. Legg 3-4 rause skiver Norvegia® Ekstra Vellagret på toppen av brødskiven.

  6. 6

    Stekes i stekeovn i 6 - 7 minutter, eller til osten er smeltet og er fin og gyllen. Strø på tørket koriander ved servering. Dryss også på litt trøffelolje om ønskelig. Nyt!

Del denne oppskriften: