Croque Madame
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hvit saus
-
1 ss
-
1 sshvetemel
-
2 dl
-
100 g
-
1 tsDijonsennep
-
¼ tsrevet muskat
-
1 tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
Ostesmørbrødet
-
2 skivertykke formloff
-
1 ss
-
1 tsDijonsennep
-
4 skiverkokt skinke
-
4 skiver
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C og skru på grillelementet.
Sausen
-
2
Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemelet og rør det sammen med en tresleiv til du får en gyllenbrun pasta. Hell i melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen så det ikke brenner seg.
-
3
Når all melken er rørt inn og sausen er tykkflytende (tenk vaniljesaus) har du i revet ost. Fortsette å røre til osten har smeltet. Tilsett Dijon-sennep, muskat og smak til med salt og pepper. Saus ferdig!
Ostesmørbrødet
-
4
Smør brødskivene godt med meierismør på én side og legg dem under grillen (ca. 4 cm under) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og denne siden blir gyllenbrun og sprø.
-
5
Ta ut skivene og smør de uristede sidene med Dijon-sennep, før du legger på skinken og osteskivene. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover. Putt smørbrødet på en stekeplate og hell ostesausen som et lag på toppen.
-
6
Sett smørbrødet under grillen, men denne gangen ca. 20 cm under, slik at ostesausen blir brunet sakte mens hele smørbrødet varmes opp innvendig.
-
7
Mens du venter på at toppen er gyllenbrun, steker du egget i panna uten å vende det. Ta til slutt ut smørbørdet og legg egget forsiktig på toppen uten at plommen knuser. Bon appetitt!