
Croque Monsieur
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sausen
-
2 ss
-
1 sshvetemel
-
2 dl
-
100 g
-
1 tsDijonsennep
-
¼ tsmuskat
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
Ostesmørbrødet
-
2 skiverformloff
-
4 skiverkokt skinke
-
4 skiver
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C og skru på grillelementet.
Sausen
-
2
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør det sammen med en tresleiv til du får en gyllenbrun pasta. Hell i melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen så det ikke brenner seg.
-
3
Når all melken er rørt inn og sausen er tykkflytende (tenk vaniljesaus) har du i revet ost. Fortsett å rør til osten har smeltet. Tilsett Dijon-sennep, muskat og smak til med salt og pepper. Saus ferdig!
Ostesmørbrødet
-
4
Smør brødskivene godt med meierismør på én side og legg dem under grillen (ca. 4 cm under) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og denne siden blir gyllenbrun og sprø.
-
5
Ta ut skivene og smør de uristede sidene med Dijon-sennep, før du legger på skinken og osteskivene. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover. Putt smørbrødet på en stekeplate og hell ostesausen som et lag på toppen.
-
6
Sett smørbrødet ca 20 cm under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte mens hele smørbrødet varmes opp innvendig. Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gyllenbrun. Bon appetitt!