Skip to main content

Spinatsalat med myntedressing

Enkel
20min

Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

4.2
(9)
Next ImageSpinatsalat med myntedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

1 pakke
frisk spinat, vasket og renset
3 ss
valnøttolje eller olivenolje
0.25 ts
salt
250 g
Norvegia® Original, delt i terninger
1 stk
mango, delt i terninger
1 stk
rødløk, i tynne skiver
1 dl
ristede gresskarkjerner
2 ss
tørkede ferske tranebær

Store krutonger

4 skiver
loff, uten skorpe

Myntedressing

1 ss
finhakket, frisk mynte
0.25 ts
salt
0.25 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.

  2. Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.

Store krutonger

  1. Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.

Myntedressing

  1. Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter