Spinatsalat med myntedressing

Spinatsalat med myntedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

1 pakke frisk spinat , vasket og renset
3 ss valnøttolje eller olivenolje
¼ ts salt
250 g Norvegia® Original , delt i terninger
1 stk mango , delt i terninger
1 stk rødløk , i tynne skiver
1 dl ristede gresskarkjerner
2 ss tørkede tranebær

Store krutonger

4 skiver loff , uten skorpe
4 ss TINE Meierismør

Myntedressing

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ss finhakket, frisk mynte
¼ ts salt
¼ ts sukker

Slik gjør du det

    1. Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.
    2. Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.
  1. Store krutonger

    1. Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.
  2. Myntedressing

    1. Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.
Tips!

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat