placeholder image
0

Spinatsalat med myntedressing

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

1 pakkefrisk spinat, vasket og renset
3 ssvalnøttolje eller olivenolje
¼ tssalt
250 gNorvegia® Original, delt i terninger
1 stkmango, delt i terninger
1 stkrødløk, i tynne skiver
1 dlristede gresskarkjerner
2 sstørkede tranebær

Store krutonger

4 skiverloff, uten skorpe
4 ssTINE Meierismør

Myntedressing

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ssfinhakket, frisk mynte
¼ tssalt
¼ tssukker

Slik gjør du det

  • Salat

    1. Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.
    2. Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.
  • Store krutonger

    1. Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.
  • Myntedressing

    1. Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.

Tips:

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Kommentarer