Kyllingsalat med quinoa og avokado
Enkel•20 min min
Med utgangspunkt i ferdiggrillet kylling er denne deilige middagen på bordet i en fei. Med næringsrik quinoa blir du god og mett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlquinoa
-
3 stkhjertesalat
-
500 ggrillede kyllinger
-
1 stkgranateple
-
1 dlbønnespire
-
1 dlgresskarkjerner
-
2 stkavokado
-
2 dl
-
½ stklime
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl.
-
2
Vask og riv salat i biter, slå ut kjernene av granateple og del grillet kyllingkjøtt i biter. Legg alt i en bolle. Topp med spirer og gresskarkjerner.
-
3
Del avokado i grove biter. Bland med rømme og limesaft og kjør til en glatt saus med en stavmikser eller mos med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Server dressingen over salaten.
Hvordan dele avokado på en enkel måte
Tips
Lager du sauser eller dressinger med avokado på forhånd, er det viktig å dekke den godt til med plast, helst helt nedpå overflaten slik at det ikke er noe luft som kommer i kontakt. Da blir den fort brun. Om den blir litt brun på toppen, er det bare å røre godt rundt.