
Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin
Enkel•20 min min
Denne salaten er frisk og spennende på smak, og ingrediensene er fargerike og gode. Perfekt til middag eller lunsj.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgrillet kylling
-
1 stkfennikel , i tynne skiver
-
100 gsukkererter , delt i to
-
2 stkepler , i tynne skiver
-
2 stkappelsiner , i terninger
-
4 dlruccola
-
1 dlkjerner av granateple
-
4 ssolivenolje , f.eks ekstra Virgin olivenolje
-
150 gNorzola® , eller annen smaksrik ost
Slik gjør du det
-
1
Rens kylling fri for skinn og bein, og del den opp i mindre stykker.
-
2
Skjær fennikel så tynt du klarer med en skarp kniv. Bruk ev. ostehøvel.
-
3
Del eple og fjern kjernehuset. Skjær eplene tynt, og bland med fennikel og sukkererter i en bolle.
Tips
Bruk gjerne faste epler, som Granny Smith, for en ekstra sprø salat.
-
4
Skjær skallet fra appelsin, og kutt opp fruktkjøttet i terninger. Ha appelsin, kylling, ruccola og granateplekjerner i bollen med det andre, og vend sammen.
-
5
Fordel salaten på tallerkener eller legg den opp på et serveringsfat. Ringle over olje og topp med ost.