tablecloth-basil
Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin
(12)

Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne salaten er frisk og spennende på smak, og ingrediensene er fargerike og gode. Perfekt til middag eller lunsj.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkgrillet kylling
1 stkfennikel, i tynne skiver
100 gsukkererter, delt i to
2 stkepler, i tynne skiver
2 stkappelsiner, i terninger
4 dlruccola
1 dlkjerner av granateple
4 ssolivenolje, f.eks ekstra Virgin olivenolje
150 gNorzola, eller annen smaksrik ost
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Rens kylling fri for skinn og bein, og del den opp i mindre stykker.
    2. Skjær fennikel så tynt du klarer med en skarp kniv. Bruk ev. ostehøvel.
    3. Del eple og fjern kjernehuset. Skjær eplene tynt, og bland med fennikel og sukkererter i en bolle.
      blue heart
      Tips!

      Bruk gjerne faste epler, som Granny Smith, for en ekstra sprø salat.

    4. Skjær skallet fra appelsin, og kutt opp fruktkjøttet i terninger. Ha appelsin, kylling, ruccola og granateplekjerner i bollen med det andre, og vend sammen.
    5. Fordel salaten på tallerkener eller legg den opp på et serveringsfat. Ringle over olje og topp med ost.
blue heart
Tips!

Server gjerne med et godt saftig brød og aïoli eller smør til.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff