Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Denne salaten er frisk og spennende på smak, og ingrediensene er fargerike og gode. Perfekt til middag eller lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk grillet kylling
1 stk fennikel , i tynne skiver
100 g sukkererter , delt i to
2 stk epler , i tynne skiver
2 stk appelsiner , i terninger
4 dl ruccola
1 dl kjerner av granateple
4 ss olivenolje , f.eks ekstra Virgin olivenolje
150 g Norzola , eller annen smaksrik ost

Slik gjør du det

    1. Rens kylling fri for skinn og bein, og del den opp i mindre stykker.
    2. Skjær fennikel så tynt du klarer med en skarp kniv. Bruk ev. ostehøvel.
    3. Del eple og fjern kjernehuset. Skjær eplene tynt, og bland med fennikel og sukkererter i en bolle.
      Tips!

      Bruk gjerne faste epler, som Granny Smith, for en ekstra sprø salat.

    4. Skjær skallet fra appelsin, og kutt opp fruktkjøttet i terninger. Ha appelsin, kylling, ruccola og granateplekjerner i bollen med det andre, og vend sammen.
    5. Fordel salaten på tallerkener eller legg den opp på et serveringsfat. Ringle over olje og topp med ost.
Tips!

Server gjerne med et godt saftig brød og aïoli eller smør til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat