Nydelig pastasalat med reker og skalldyr

Pastasalat med reker

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Med litt pasta, noen reker, litt salat, tomat og løk kan du enkelt lage en rask middagssalat. Og hvis du vil, lager du en god dressing av pesto og lettrømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasalat

250 g pasta , gjerne fullkornspasta
300 g pillede reker
2 stk vårløk
250 g cherrytomater
50 g strimlet salat (kan sløyfes)
2 ss strimlet sitronskall

Dressing

3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss tomatpesto (rød pesto) , ev. vanlig pesto
2 ss finhakket mynteblader

Valgfritt tilbehør

4 skiver grovbrød med smør

Slik gjør du det

    1. Start med dressingen. Bland lettrømme med tomatpesto og gjerne noen finhakkede mynteblader. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå kaldt i ca. 20 minutter før servering
  1. Pastasalat

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll pastaen umiddelbart i kaldt vann til den er avkjølt.
    2. Pasta, pillede reker, finsnittet vårløk og småtomater i båter blandes forsiktig sammen. Fyll eventuelt på med salat og grønnsaker du har tilgjengelig.
      Tips!

      I stedet for reker i salaten kan du helt fint bruke skinke eller for eksempel røket laks.

    3. Anrett salaten på et fat eller i en bolle og server med dressingen oppå salaten eller ved siden av. Pynt med sitronskall i strimler. Godt brød er også fint til denne pastasalaten.
Tips!

Pastarester du har liggende passer ypperlig å bruke i en pastasalat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anton moe

    1 år siden
    Meget god salat

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Det er fint å høre!

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    4 år siden
    Kjempe-god salat! God og enkel dressing også:-)

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Hanne. :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat