Skip to main content

Pastasalat med reker

Enkel
25min

Med litt pasta, noen reker, litt salat, tomat og løk kan du enkelt lage en rask middagssalat. Og hvis du vil, lager du en god dressing av pesto og lettrømme.

3.8
(46)
Next ImagePastasalat med reker

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasalat

250 g
pasta, gjerne fullkornspasta
300 g
pillede reker
2 stk
vårløk
250 g
cherrytomat
50 g
strimlet salat (kan sløyfes)
2 ss
strimlet sitronskall

Dressing

2 ss
tomatpesto (rød pesto), ev. vanlig pesto
2 ss
finhakket mynteblad

Valgfritt tilbehør

4 skiver
grovbrød med smør

Fremgangsmåte

  1. Start med dressingen. Bland lettrømme med tomatpesto og gjerne noen finhakkede mynteblader. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå kaldt i ca. 20 minutter før servering

Pastasalat

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll pastaen umiddelbart i kaldt vann til den er avkjølt.

  2. Pasta, pillede reker, finsnittet vårløk og småtomater i båter blandes forsiktig sammen. Fyll eventuelt på med salat og grønnsaker du har tilgjengelig.

    Tips

    I stedet for reker i salaten kan du helt fint bruke skinke eller for eksempel røket laks.

  3. Anrett salaten på et fat eller i en bolle og server med dressingen oppå salaten eller ved siden av. Pynt med sitronskall i strimler. Godt brød er også fint til denne pastasalaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pastarester du har liggende passer ypperlig å bruke i en pastasalat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter