Salat med ingefær- og chilistekte scampi
I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Sitrondressing:
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 ss sitron, , presset
- 1 ts sitronskall, , finrevet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sort pepper, , kvernet
- 0.25 ts sukker
Stekt scampi:
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk rød chili, , finhakket
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ts frisk ingefær, , revet
- 600 g rå scampi, , renset uten skall
- 0.5 ts salt
Salat:
- 1 l grønn salatblanding
- 1 stykk mango, , delt i terninger
- 1 stykk rødløk, , i tynne skiver
- 2 ss sesamfrø, , ristet
Slik gjør du
1
Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
Stekt scampi:
1
Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
2
Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
Salat:
1
Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
2
Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.
TipsFor en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.