Salat med ingefær- og chilistekte scampi
Enkel•30 min min
I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sitrondressing:
-
2 dl
-
2 sssitroner , presset
-
1 tssitronskall , finrevet
-
½ tssalt
-
½ tssort pepper , kvernet
-
¼ tssukker
Stekt scampi:
-
2 ss
-
1 stkrød chili , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 tsfrisk ingefær , revet
-
600 grå scampi , renset uten skall
-
½ tssalt
Salat:
-
1 lgrønn salatblanding
-
1 stkmango , delt i terninger
-
1 stkrødløk , i tynne skiver
-
2 sssesamfrø , ristet
Slik gjør du det
-
1
Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
Stekt scampi:
-
2
Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
-
3
Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
Salat:
-
4
Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
-
5
Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.