Håndkle og blad
Salat med ingefær- og chilistekte scampi
(2323)

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitrondressing:

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 sssitroner, presset
1 tssitronskall, finrevet
½ tssalt
½ tssort pepper, kvernet
¼ tssukker

Stekt scampi:

2 ssTINE Meierismør
1 stkrød chili, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 tsfrisk ingefær, revet
600 gscampi, renset uten skall
½ tssalt

Salat:

1 lgrønn salatblanding
1 stkmango, delt i terninger
1 stkrødløk, i tynne skiver
2 sssesamfrø, ristet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
    1. Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
    2. Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
    1. Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
    2. Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.
Blått hjerte
Tips!

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat