Salat med ingefær- og chilistekte scampi

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sitrondressing:

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss sitroner , presset
1 ts sitronskall , finrevet
½ ts salt
½ ts sort pepper , kvernet
¼ ts sukker

Stekt scampi:

2 ss TINE Meierismør
1 stk rød chili , finhakket
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ts frisk ingefær , revet
600 g scampi , renset uten skall
½ ts salt

Salat:

1 l grønn salatblanding
1 stk mango , delt i terninger
1 stk rødløk , i tynne skiver
2 ss sesamfrø , ristet

Slik gjør du det

    1. Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
  1. Stekt scampi:

    1. Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
    2. Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
  2. Salat:

    1. Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
    2. Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.
Tips!

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åse

    2 år siden
    Dette var smakfullt og godt! Kjøpte frosne scampi med skall, tinte litt og skrelte før jeg la de i panna. Dressingen var også frisk og god. Hvitløksbaguetter til. Fin rett til fredagskos.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Åse, Så bra ar det falt i smak! Så hyggelig å høre at du syns det var en fin rett til fredagskosen. Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat