Salat med ceviche og koriandersaus
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ceviche
-
400 glaksefileter uten skinn eller annen god laksefilet
-
3 stklime , saften av
-
1 tssalt
-
1 tssambal oelek (chilipasta)
Quinoa
-
1 stkterning grønnsaksbuljong
-
3 dlquinoa
Korianderdressing
-
2 dl
-
1 dlfersk koriander , hakket
-
¼ tssalt
Salat
-
1 stkfennikel
-
250 gmango , i terninger
-
1 lblandede salatblad
Slik gjør du det
-
1
Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
-
2
Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.
Tips
Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.
Quinoa
-
3
Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.
Tips
Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.
Korianderdressing
-
4
Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.
Tips
Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.
Salat
-
5
Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
-
6
Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.