tablecloth-basil
Salat med ceviche og koriander
(17)

Salat med ceviche og koriandersaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Ceviche

400 gSALMA eller annen god laksefilet
3 stklime, saften av
1 tssalt
1 tssambal oelek (chilipasta)

Quinoa

1 stkterning grønnsaksbuljong
3 dlquinoa

Korianderdressing

2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 dlfersk koriander, hakket
¼ tssalt

Salat

1 stkfennikel
250 gmangoer, i terninger
1 lblandede salatblad
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Ceviche

    1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
    2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.
      blue heart
      Tips!

      Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.

  • Quinoa

    1. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.
      blue heart
      Tips!

      Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.

  • Korianderdressing

    1. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.
      blue heart
      Tips!

      Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.

  • Salat

    1. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
    2. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.
blue heart
Tips!

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff