Salat med ceviche og koriandersaus

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ceviche

400 gSALMA eller annen god laksefilet
3 stklime, saften av
1 tssalt
1 tssambal oelek (chilipasta)

Quinoa

1 stkterning grønnsaksbuljong
3 dlquinoa

Korianderdressing

2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 dlfersk koriander, hakket
¼ tssalt

Salat

1 stkfennikel
250 gmangoer, i terninger
1 lblandede salatblad

Slik gjør du det

  • Ceviche

    1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
    2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.
  • Quinoa

    1. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.
  • Korianderdressing

    1. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.
  • Salat

    1. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
    2. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Tips:

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Kommentarer

  Legg til kommentar