Skip to main content

Salat med ceviche og koriandersaus

Enkel
2t

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

3.9
(26)
Next ImageSalat med ceviche og koriandersaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ceviche

400 g
laksefilet uten skinn eller annen god laksefilet
3 stk
lime, saften av
1 ts
salt
1 ts
sambal oelek (chilipasta)

Quinoa

1 stk
terning grønnsaksbuljong
3 dl
quinoa

Korianderdressing

1 dl
fersk koriander, hakket
0.25 ts
salt

Salat

1 stk
fennikel
250 g
mango, i terninger
1 l
blandede salatblad

Fremgangsmåte

  1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.

  2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

    Tips

    Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.

Quinoa

  1. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

    Tips

    Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.

Korianderdressing

  1. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

    Tips

    Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.

Salat

  1. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.

  2. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter