
Salat med ceviche og koriandersaus
Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ceviche
Quinoa
Salat
Fremgangsmåte
- 1
Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
- 2
Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.
Tips
Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.
Quinoa
- 3
Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.
Tips
Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.
Korianderdressing
- 4
Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.
Tips
Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.
Salat
- 5
Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
- 6
Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.
Tips
SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



