Salat med ceviche og koriander

Salat med ceviche og koriandersaus

1
23
Enkel120 min
Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ceviche

  • 400 g
    SALMA eller annen god laksefilet
  • 3 stk
    lime , saften av
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    sambal oelek (chilipasta)

Quinoa

  • 1 stk
    terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl
    quinoa

Korianderdressing

Salat

  • 1 stk
    fennikel
  • 250 g
    mangoer , i terninger
  • 1 l
    blandede salatblad

Slik gjør du det

  1. 1

    Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.

  2. 2

    Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

    Tips

    Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.

Quinoa

  1. 3

    Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

    Tips

    Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.

Korianderdressing

  1. 4

    Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

    Tips

    Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.

Salat

  1. 5

    Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.

  2. 6

    Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Tips

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Del denne oppskriften: