Salat med ceviche og koriander

Salat med ceviche og koriandersaus

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 120 min
Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ceviche

400 g SALMA eller annen god laksefilet
3 stk lime , saften av
1 ts salt
1 ts sambal oelek (chilipasta)

Quinoa

1 stk terning grønnsaksbuljong
3 dl quinoa

Korianderdressing

2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 dl fersk koriander , hakket
¼ ts salt

Salat

1 stk fennikel
250 g mangoer , i terninger
1 l blandede salatblad

Slik gjør du det

    1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
    2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.
      Tips!

      Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.

  1. Quinoa

    1. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.
      Tips!

      Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.

  2. Korianderdressing

    1. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.
      Tips!

      Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.

  3. Salat

    1. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
    2. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.
Tips!

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kathrine S

    6 år siden
    Denne skal garantert prøves! Ser helt nydelig ut!

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat