Lun fikensalat med Jarlsberg®
Salater hører sommeren til. Denne fikensalaten med Jarlsberg® er perfekt til for eksempel sommerlunsjen. Den er mettende og kan fungere som et lite måltid i seg selv. Dessuten er den enkel å lage til mange.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 200 g Jarlsberg® Vellagret m/skorpe
- 400 g perlepotet
- 120 g delikatesseløk
- 12 g hvitløk
- 60 g sitron
- 48 g olivenolje
- 12 g salt
- 3 g pepper
- 200 g fiken
- 100 g blåbær
- 120 g babyspinat
Dressing
- 200 g TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 32 g sitron, , saften av denne
- 3 g hvitløk
- 5 g valmuefrø
- 5 g salt
- 2.5 g pepper
- 5 g timian
Slik gjør du
1
Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
2
Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
Dressing
1
Bland crème fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
Salat
1
Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.
TipsServer gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.