
Lun fikensalat med Jarlsberg®
Salater hører sommeren til. Denne fikensalaten med Jarlsberg® er perfekt til for eksempel sommerlunsjen. Den er mettende og kan fungere som et lite måltid i seg selv. Dessuten er den enkel å lage til mange.

Ingredienser
Porsjoner
Dressing
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
- 2
Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
Dressing
- 3
Bland crème fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
Salat
- 4
Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.
Tips
Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.