Lun fikensalat med Jarlsberg®

Lun fikensalat med Jarlsberg®

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk Jarlsberg® Original
1 pakke perlepotet
1 pose delikatesseløk
1 stk hvitløk
1 stk sitron
4 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
6 stk fikener
1 pakke blåbær
1 pose babyspinat

Dressing

1 beger TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ stk sitron , saften av denne
1 stk hvitløksfedd
1 ts valmuefrø
¼ ts salt
⅛ ts pepper
1 ts timian

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
    2. Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
  1. Dressing

    1. Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
  2. Salat

    1. Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.
Tips!

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat