placeholder image
0

Lun fikensalat med Jarlsberg®

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkJarlsberg® Original
1 pakkeperlepotet
1 posedelikatesseløk
1 stkhvitløk
1 stksitron
4 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
6 stkfikener
1 pakkeblåbær
1 posebabyspinat

Dressing

1 begerTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ stksitroner, saften av denne
1 stkhvitløksfedd
1 tsvalmuefrø
¼ tssalt
⅛ tspepper
1 tstimian

Slik gjør du det

  • I ovnen

    1. Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
    2. Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
  • Dressing

    1. Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
  • Salat

    1. Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.

Tips:

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.

Kommentarer