Lun fikensalat med Jarlsberg®

Lun fikensalat med Jarlsberg®

0
11
Enkel45 min
Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
  • 1 pakke
    perlepotet
  • 1 pose
    delikatesseløk
  • 1 stk
    hvitløk
  • 1 stk
    sitron
  • 4 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 6 stk
    fikener
  • 1 pakke
    blåbær
  • 1 pose
    babyspinat

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på ovnen på 200 °C.

  2. 2

    Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.

Dressing

  1. 3

    Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.

Salat

  1. 4

    Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.

Tips

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.

Del denne oppskriften: