Lun fikensalat med Jarlsberg®

Lun fikensalat med Jarlsberg®

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk Jarlsberg® Original
1 pakke perlepotet
1 pose delikatesseløk
1 stk hvitløk
1 stk sitron
4 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
6 stk fikener
1 pakke blåbær
1 pose babyspinat

Dressing

1 beger TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ stk sitron , saften av denne
1 stk hvitløksfedd
1 ts valmuefrø
¼ ts salt
⅛ ts pepper
1 ts timian

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
    2. Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
  1. Dressing

    1. Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
  2. Salat

    1. Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.
Tips!

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat