
Lun fikensalat med Jarlsberg®
Enkel•45 min min
Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stk
-
1 pakkeperlepotet
-
1 posedelikatesseløk
-
1 stkhvitløk
-
1 stksitron
-
4 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 stkfikener
-
1 pakkeblåbær
-
1 posebabyspinat
Dressing
-
1 beger
-
½ stksitron , saften av denne
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 tsvalmuefrø
-
¼ tssalt
-
⅛ tspepper
-
1 tstimian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
-
2
Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.
Dressing
-
3
Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.
Salat
-
4
Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.