Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

0
16
Enkel20 min
Denne salaten er frisk og spennende på smak, og ingrediensene er fargerike og gode. Perfekt til middag eller lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    grillet kylling
  • 1 stk
    fennikel , i tynne skiver
  • 100 g
    sukkererter , delt i to
  • 2 stk
    epler , i tynne skiver
  • 2 stk
    appelsiner , i terninger
  • 4 dl
    ruccola
  • 1 dl
    kjerner av granateple
  • 4 ss
    olivenolje , f.eks ekstra Virgin olivenolje
  • 150 g
    Norzola® , eller annen smaksrik ost

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens kylling fri for skinn og bein, og del den opp i mindre stykker.

  2. 2

    Skjær fennikel så tynt du klarer med en skarp kniv. Bruk ev. ostehøvel.

  3. 3

    Del eple og fjern kjernehuset. Skjær eplene tynt, og bland med fennikel og sukkererter i en bolle.

    Tips

    Bruk gjerne faste epler, som Granny Smith, for en ekstra sprø salat.

  4. 4

    Skjær skallet fra appelsin, og kutt opp fruktkjøttet i terninger. Ha appelsin, kylling, ruccola og granateplekjerner i bollen med det andre, og vend sammen.

  5. 5

    Fordel salaten på tallerkener eller legg den opp på et serveringsfat. Ringle over olje og topp med ost.

Tips

Server gjerne med et godt saftig brød og aïoli eller smør til.

Del denne oppskriften: