
Fargerik kyllingsalat
En fargerik kyllingsalat med både bacon, avokado og geitosten chevré. Bruk gjerne ferske rødbeter, men du kan fint også bruke syltede på glass.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kyllingsalat
Syrlig dressing
Fremgangsmåte
- 1
Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.
Kyllingsalat
- 2
Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
- 3
Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.
- 4
Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.
- 5
Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.
- 6
Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.
- 7
Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.
Tips
Server gjerne med hvitløksbrød eller ferskt brød ved siden av.
Tips
I velassorterte dagligvarebutikker kan du finne ferdig kokte rødbeter vakuumpakket med 3 - 4 biter i hver, og dermed slipper du koke de selv.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

