Fargerik kyllingsalat
En fargerik kyllingsalat med både bacon, avokado og geitosten chevré. Bruk gjerne ferske rødbeter, men du kan fint også bruke syltede på glass.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Kyllingsalat
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 stykk kyllingfilet
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 4 stykk rødbeter
- 125 g Norsk Chevre Hvitmugg Haukeli
- 150 g bacon
- 1 stykk avokado
- 10 stykk cherrytomat
- 0.5 stykk rødløk
- 1 stykk rød paprika
- 50 g babyspinat
- 3 ss ristede gresskarfrø
Syrlig dressing
- 3 ss hakket, frisk koriander, eller andre urter
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %, (1 beger)
- 1 ss sitronsaft
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.
Kyllingsalat
1
Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
2
Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.
3
Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.
4
Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.
5
Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.
6
Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.
TipsServer gjerne med hvitløksbrød eller ferskt brød ved siden av.
TipsI velassorterte dagligvarebutikker kan du finne ferdig kokte rødbeter vakuumpakket med 3 - 4 biter i hver, og dermed slipper du koke de selv.