Oppskrift på fargerik kyllingsalat
0

Fargerik kyllingsalat

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En fargerik kyllingsalat med både bacon, avokado og geitosten chevré. Bruk gjerne ferske rødbeter, men du kan fint også bruke syltede på glass.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsalat

1 tssalt
¼ tspepper
3 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør til steking
4 stkrødbeter
125 gChevre Original Haukeli
150 gbacon
1 stkavokado
10 stkcherrytomater
½ stkrødløk
1 stkrød paprika
50 gbabyspinat
3 ssristede gresskarfrø

Syrlig dressing

3 sshakket, frisk koriander eller andre urter
3 dlTINE Lettrømme 18 % (1 beger)
1 sssitronsaft
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Syrlig dressing

    1. Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.
  • Kyllingsalat

    1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
    2. Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.
    3. Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.
    4. Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.
    5. Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.
    6. Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.

Tips:

I velassorterte dagligvarebutikker kan du finne ferdig kokte rødbeter vakuumpakket med 3 - 4 biter i hver, og dermed slipper du koke de selv.

Kommentarer