Fargerik kyllingsalat

Fargerik kyllingsalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En fargerik kyllingsalat med både bacon, avokado og geitosten chevré. Bruk gjerne ferske rødbeter, men du kan fint også bruke syltede på glass.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsalat

1 ts salt
¼ ts pepper
3 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør til steking
4 stk rødbeter
125 g Chevre Original Haukeli
150 g bacon
1 stk avokado
10 stk cherrytomater
½ stk rødløk
1 stk rød paprika
50 g babyspinat
3 ss ristede gresskarfrø

Syrlig dressing

3 ss hakket, frisk koriander eller andre urter
3 dl TINE Lettrømme 18 % (1 beger)
1 ss sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.
  1. Kyllingsalat

    1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
    2. Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.
    3. Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.
    4. Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.
    5. Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.
    6. Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.
      Tips!

      Server gjerne med hvitløksbrød eller ferskt brød ved siden av.

Tips!

I velassorterte dagligvarebutikker kan du finne ferdig kokte rødbeter vakuumpakket med 3 - 4 biter i hver, og dermed slipper du koke de selv.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat