
Fargerik kyllingsalat
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kyllingsalat
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
3 stkkyllingfileter
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
4 stkrødbeter
-
125 g
-
150 gbacon
-
1 stkavokado
-
10 stkcherrytomater
-
½ stkrødløk
-
1 stkrød paprika
-
50 gbabyspinat
-
3 ssristede gresskarfrø
Syrlig dressing
-
3 sshakket, frisk koriander eller andre urter
-
3 dlTINE® Lettrømme 17 % (1 beger)
-
1 sssitronsaft
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.
Kyllingsalat
-
2
Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
-
3
Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.
-
4
Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.
-
5
Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.
-
6
Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.
-
7
Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.
Tips
Server gjerne med hvitløksbrød eller ferskt brød ved siden av.