Eple- og fikensalat
Enkel•30 min min
Lett og frisk eple- og fikensalat med ostechips og kremostdressing. Godt til lunsj, men også som en lettere vegetarmiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stktykke skiver TINE® Norsk Sveitser® Vellagret
-
2 stkepler
-
4 stkferske fikener
-
2 stkhjertesalat
-
4 ssgranatepler
Kremostdressing
-
125 g
-
2 sssitronsaft
-
2 ssvann
-
1 tshonning
-
2 sshakket dill
-
¼ tspepper
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Legg osteskivene på et stekebrett med bakepapir, ev grovriv osten og legg i hauger på bakepapiret. Stek i ovnen til osten er gyllen og bobblende, ca. 5 minutter. Legg over på kjøkkenpapir, avkjøl og brekk i biter.
-
2
Kjør Kremgo® , sitronsaft, vann, honning, dill, salt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad til en glatt dressing.
-
3
Del salat i biter, epler i skiver og fiken i båter. Fordel på tallerkener eller fat. Ha på dressing og dryss over granateplekjerner. Topp med knasende ostechips.