Eple- og fikensalat med ostechips og kremostdressing

Eple- og fikensalat

0
0
Enkel30 min
Lett og frisk eple- og fikensalat med ostechips og kremostdressing. Godt til lunsj, men også som en lettere vegetarmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    tykke skiver Eiker Holtefjell
  • 2 stk
    epler
  • 4 stk
    ferske fikener
  • 2 stk
    hjertesalat
  • 4 ss
    granatepler

Kremostdressing

  • 125 g
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 2 ss
    vann
  • 1 ts
    honning
  • 2 ss
    hakket dill
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Legg osteskivene på et stekebrett med bakepapir, ev grovriv osten og legg i hauger på bakepapiret. Stek i ovnen til osten er gyllen og bobblende, ca. 5 minutter. Legg over på kjøkkenpapir, avkjøl og brekk i biter.

  2. 2

    Kjør Kremgo® , sitronsaft, vann, honning, dill, salt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad til en glatt dressing.

  3. 3

    Del salat i biter, epler i skiver og fiken i båter. Fordel på tallerkener eller fat. Ha på dressing og dryss over granateplekjerner. Topp med knasende ostechips.

Del denne oppskriften: