Eple- og fikensalat
Lett og frisk eple- og fikensalat med ostechips og kremostdressing. Godt til lunsj, men også som en lettere vegetarmiddag.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk tykke skiver TINE® Norsk Sveitser Vellagret
- 2 stykk eple
- 4 stykk ferske fiken
- 2 stykk hjertesalat
- 4 ss granateple
Kremostdressing
- 125 g TINE® Kremgo® Naturell
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss vann
- 1 ts honning
- 2 ss hakket dill
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Legg osteskivene på et stekebrett med bakepapir, ev grovriv osten og legg i hauger på bakepapiret. Stek i ovnen til osten er gyllen og bobblende, ca. 5 minutter. Legg over på kjøkkenpapir, avkjøl og brekk i biter.
2
Kjør Kremgo® , sitronsaft, vann, honning, dill, salt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad til en glatt dressing.
3
Del salat i biter, epler i skiver og fiken i båter. Fordel på tallerkener eller fat. Ha på dressing og dryss over granateplekjerner. Topp med knasende ostechips.