
Hotteok – søte pannekaker
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
5 ½ dlhvetemel
-
1 tssalt
-
2 sssukker
-
2 tstørrgjær
-
3 dl
-
3 ss
FYLL
-
2 dlbrunt sukker
-
½ tsmalt kanel
-
½ dlhakkede mandler
-
2 dlrevet TINE® Gudbrandsdalsost
Slik gjør du det
-
1
Sikt mel i en bakebolle og rør inn salt, sukker, tørrgjær og melk. Rør til en glatt deig. Dekk bollen til med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
-
2
Slå deigen ned og la heve i 20 minutter til.
-
3
Vend sammen brunt sukker, kanel, hakkede mandler og revet brunost til fyll.
-
4
Ha deigen ut på et godt melet bord. Elt inn nok mel til deigen er lett å jobbe med. Del deigen i små emner.
-
5
Ha litt olje på hendene og press et emne flatt til en disk. Legg en skje fyll i midten, brett deigen sammen rundt fyllet og form til en kule.
-
6
Varm en panne og ha i godt med smør. Legg deigkulen i pannen med skjøten ned og stek i 30 sekunder på høy varme. Snu og press pannekaken flat med en stekespade. Stek til gyllen på begge sider.
-
7
Stek alle pannekakene og server med en gang.
Tips
Server gjerne de varme pannekakene med rømme, brunost eller hakkede nøtter.