Hotteok – søte pannekaker

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse søte pannekakene er populær gatemat i Korea, spesielt om vinteren. De kalles hotteok, hoddeok, hodduk eller ho-ttok og er gjerne fylt med nøtter og sukker. Her får du en norsk vri med brunost i fyllet. Supert som dessert, eller når du har lyst på noe søtt og godt.

Antall stykker

Ingredienser

5 ½ dlhvetemel
1 tssalt
2 sssukker
2 tstørrgjær
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 ssTINE Meierismør

FYLL

2 dlbrunt sukker
½ tsmalt kanel
½ dlhakkede mandler
2 dlrevet TINE Gudbrandsdalsost Original
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sikt mel i en bakebolle og rør inn salt, sukker, tørrgjær og melk. Rør til en glatt deig. Dekk bollen til med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
    2. Slå deigen ned og la heve i 20 minutter til.
    3. Vend sammen brunt sukker, kanel, hakkede mandler og revet brunost til fyll.
    4. Ha deigen ut på et godt melet bord. Elt inn nok mel til deigen er lett å jobbe med. Del deigen i små emner.
    5. Ha litt olje på hendene og press et emne flatt til en disk. Legg en skje fyll i midten, brett deigen sammen rundt fyllet og form til en kule.
    6. Varm en panne og ha i godt med smør. Legg deigkulen i pannen med skjøten ned og stek i 30 sekunder på høy varme. Snu og press pannekaken flat med en stekespade. Stek til gyllen på begge sider.
    7. Stek alle pannekakene og server med en gang.

      Tips:

      Server gjerne de varme pannekakene med rømme, brunost eller hakkede nøtter.

Tips:

Tradisjonelt er disse små pannekakene søte, men i senere tide har det også dukket opp salte varianter, der fyllet består av grønnsaker, kimchi, ost eller kjøtt.

Kommentarer

  Legg til kommentar