
Bang bang-blomkål
En digg snack av blomkål med spicy dipp på rømme og chili er godt egnet til kos foran tv-en. Her er blomkålen panert og stekt i ovnen til gyllen og sprø.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
RØMME- OG SRIRACHADIPP
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 210 °C. Vask blomkål og del i grove biter.
Tips
Du kan også bruke brokkoli, gulrot, kålrot, rosenkål, nepe eller tofu om du ønsker variasjon. Betegnelsen ”Bang bang” kommer egentlig fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet ble banket mørt og etter hvert panert, ja, så bruk gjerne kylling i biter også.
- 2
Visp egg i en dyp tallerken. Bland mel, salt og pepper i en annen dyp tallerken og ha panko i en tredje.
- 3
Dypp blomkålbitene i mel til godt dekket, men dunk godt av slik at det ikke samler seg klumper av mel i sprekkene. Dypp dem så i eggeblandingen og så i panko til de er godt panert.
- 4
Legg de panerte bitene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter.
- 5
Snu blomkålbitene og stek videre i 10 minutter eller til de er gylne.
- 6
Rør sammen lettrømme, majones, søt chilisaus og sriracha. Smak til med limesaft.
- 7
Hakk vårløk og chili og dryss over de stekte blomkålbitene og server med rømme- og srirachadipp.
Tips
Panko er grovraspet tørr loff som er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet til panering. Du får tak i det i større supermarked, men finner du det ikke, kan du grovraspe tørt brød på et rivjern for samme effekt. Griljermel vil gi en tynnere, mer kompakt panering.