Sveler med Kesam®

Grove sveler

2
57
Enkel50 min
Sveler, lapper eller små pannekaker – kall dem hva du vil. Disse grove variantene metter mange og smaker kjempegodt!

Ingredienser

Antall stykker

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør. Visp sammen egg og melk, og rør inn smeltet smør.

  2. 2

    Bland inn hvetemel, havremel, bakepulver og salt. Bland til glatt røre og la svelle i 20 minutter.

    Tips

    Rør gjerne inn noe ss med syltetøy om du ønsker smak på svelene, f.eks. blåbær-, bringebær- eller solbærsyltetøy.

  3. 3

    Varm takke eller stekepanne med slipp-belegg, og stek svelene gylne på begge sider. Server varme med brunost, syltetøy og lettrømme.

Tips

Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning. 

Del denne oppskriften: