Sveler med Kesam®

Grove sveler

0
  • Enkel
  • 50 min
Sveler, lapper eller små pannekaker – kall dem hva du vil. Disse grove variantene metter mange og smaker kjempegodt!

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
6 stk egg
6 dl hvetemel
4 dl havremel
2 ts bakepulver
1 ts salt

Til servering

200 g TINE Gudbrandsdalsost Original
400 g syltetøy
300 g TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Visp sammen egg og melk, og rør inn smeltet smør.
    2. Bland inn hvetemel, havremel, bakepulver og salt. Bland til glatt røre og la svelle i 20 minutter.
      Tips
      Rør gjerne inn noe ss med syltetøy om du ønsker smak på svelene, f.eks. blåbær-, bringebær- eller solbærsyltetøy.
    3. Varm takke eller stekepanne med slipp-belegg, og stek svelene gylne på begge sider. Server varme med brunost, syltetøy og lettrømme.
Tips
Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat