Skip to main content

Grove blåbær- og bananlapper

Enkel
50min

Kjempegode lapper med innbakt syltetøy og banan, gjør det raskt og enkelt å servere disse til mange.

4.2
(13)
Next ImageGrove blåbær- og bananlapper

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
modne banan
2 stk
egg
0.5 ts
salt
1 ts
malt kardemomme
4 dl
hvetemel
2 dl
byggmel
3 ts
bakepulver
2 ss
blåbærsyltetøy

Topping

6 stk
banan
400 g
blåbærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Ha banan, egg, salt, kardemomme, melk, smeltet smør, hvetemel, byggmel og bakepulver i en blender. Kjør til godt blandet.

  2. Har du ikke en blender, kan du mose bananen godt før alt piskes sammen med en elektrisk mikser.

  3. La røren svelle i 20 minutter. Rør inn blåbærsyltetøy.

  4. Varm en takke eller stekepanne og stek sveler gylne på begge sider. Hell gjerne rett fra blendere så sparer du oppvask. Server varme eller avkjøl på rist, toppet med skivet banan og blåbærsyltetøy om ønskelig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter