Kjempegode lapper med innbakt syltetøy og banan, gjør det raskt og enkelt å servere disse til mange.
Enkel•50 min•20 personer
Ingredienser
4 ss TINE® Meierismør
3 stykk modne banan
2 stykk egg
0.5 ts salt
1 ts malt kardemomme
6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
4 dl hvetemel
2 dl byggmel
3 ts bakepulver
2 ss blåbærsyltetøy
Topping
6 stykk banan
400 g blåbærsyltetøy
Slik gjør du
1
Smelt smør. Ha banan, egg, salt, kardemomme, melk, smeltet smør, hvetemel, byggmel og bakepulver i en blender. Kjør til godt blandet.
2
Har du ikke en blender, kan du mose bananen godt før alt piskes sammen med en elektrisk mikser.
3
La røren svelle i 20 minutter. Rør inn blåbærsyltetøy.
4
Varm en takke eller stekepanne og stek sveler gylne på begge sider. Hell gjerne rett fra blendere så sparer du oppvask. Server varme eller avkjøl på rist, toppet med skivet banan og blåbærsyltetøy om ønskelig.
Tips
Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning.
Lagre
Skriv ut
Del
Grove blåbær- og bananlapper
Enkel
50min
Kjempegode lapper med innbakt syltetøy og banan, gjør det raskt og enkelt å servere disse til mange.