Skip to main content

Grove sveler med Kesam®

Enkel
50min

Grove lunsjsveler er sunnere og grovere variant av deilige myke sveler. Servert med ost, skinke og grønnsaker blir det et fullverdig lunsjmåltid.

3.8
(11)
Next ImageGrove sveler med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
egg
1 ts
salt
4 dl
hvetemel
4 dl
sammalt hvete, fin
1 ts
natron
1 ts
bakepulver

Pålegg

200 g
skinke
1 stk
agurk
1 stk
paprika

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Visp sammen egg og salt. Tilsett Kefir, Kesam og smeltet smør.

  2. Rør inn hvetemel, sammalt hvetemel, natron og bakepulver, og bland til en glatt røre. Dekk til og la svelle i 20 minutter.

  3. Varm en takke eller stekepanne og stek svelene gylne på begge sider. La avkjøle på rist.

    Tips

    Lunsjsvelene kan fryses og tas opp etter behov. De kan også serveres med kremost og druer.
  4. Legg på pålegg og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter