Grove sveler med Kesam®
Grove lunsjsveler er sunnere og grovere variant av deilige myke sveler. Servert med ost, skinke og grønnsaker blir det et fullverdig lunsjmåltid.
Enkel•50 min•20 personer
Ingredienser
- 4 ss TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 1 ts salt
- 1 l TINE® Kefir Økologisk
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
- 4 dl hvetemel
- 4 dl sammalt hvete, fin
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
Pålegg
- 20 skive Norvegia® Original
- 200 g skinke
- 1 stykk agurk
- 1 stykk paprika
Slik gjør du
1
Smelt smør. Visp sammen egg og salt. Tilsett Kefir, Kesam og smeltet smør.
2
Rør inn hvetemel, sammalt hvetemel, natron og bakepulver, og bland til en glatt røre. Dekk til og la svelle i 20 minutter.
3
Varm en takke eller stekepanne og stek svelene gylne på begge sider. La avkjøle på rist.
TipsLunsjsvelene kan fryses og tas opp etter behov. De kan også serveres med kremost og druer.
4
Legg på pålegg og server.
TipsStek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning.