Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Egg i form

Middels
30min

Eggepanne med deilig ost og grønnkål er en spennende eggerett. Perfekt når du vil imponere til frokost med noe godt.

3.5
(13)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
egg
2 stilk
vårløk
4 stilk
hakket bladpersille
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
TINE® Meierismør til smøring av form
150 g
rugbrød
75 g
grønnkål
1 fedd
hvitløk
2 stilk
bladpersille til servering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.

  2. Bland sammen 3 av eggene, melk, crème fraîche og halvparten av osten i en bolle. Finhakk vårløk og persille, og ha det i blandingen sammen med salt og pepper.

  3. Smør bunnen av en ildfast form og hell i blandingen.

  4. Stek i midten av ovnen i ca. 5 minutter eller til eggepannen blir litt fast. Etter ca. 5 minutter tar du ut formen og dytter revne mindre biter av brød i eggepannen.

  5. Knekk 3 egg over omeletten så du får speilegg på toppen av eggepannen. Strø over resten av osten. Stek eggepannen videre i ovnen i 5-10 min eller til osten er gylden og eggene på toppen blir slik du liker de.

  6. Mens formen står i ovnen steker du grønnkål i varm panne i smør sammen med et fedd hvitløk for god smak.

  7. Server eggepannen toppet med grønnkål og fersk spinat.

    Tips

    Eggepannen kan også toppes med sprøstekt bacon, kokt skinke eller annet du har i kjøleskapet.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter