Egg i form
Eggepanne med deilig ost og grønnkål er en spennende eggerett. Perfekt når du vil imponere til frokost med noe godt.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 6 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 300 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 2 stilk vårløk
- 4 stilk hakket bladpersille
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ts TINE® Meierismør, til smøring av form
- 150 g rugbrød
- 20 g TINE® Meierismør
- 75 g grønnkål
- 1 fedd hvitløk
- 2 stilk bladpersille, til servering
Slik gjør du
1
2
Bland sammen 3 av eggene, melk, crème fraîche og halvparten av osten i en bolle. Finhakk vårløk og persille, og ha det i blandingen sammen med salt og pepper.
3
Smør bunnen av en ildfast form og hell i blandingen.
4
Stek i midten av ovnen i ca. 5 minutter eller til eggepannen blir litt fast. Etter ca. 5 minutter tar du ut formen og dytter revne mindre biter av brød i eggepannen.
5
Knekk 3 egg over omeletten så du får speilegg på toppen av eggepannen. Strø over resten av osten. Stek eggepannen videre i ovnen i 5-10 min eller til osten er gylden og eggene på toppen blir slik du liker de.
6
Mens formen står i ovnen steker du grønnkål i varm panne i smør sammen med et fedd hvitløk for god smak.
7
Server eggepannen toppet med grønnkål og fersk spinat.
TipsEggepannen kan også toppes med sprøstekt bacon, kokt skinke eller annet du har i kjøleskapet.