
Egg i form
Middels•30 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkegg
-
1 dl
-
1 dl
-
300 g
-
2 stilkervårløk
-
4 stilkerhakket bladpersille
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tsTINE® Meierismør til smøring av form
-
150 grugbrød
-
20 g
-
75 ggrønnkål
-
1 feddhvitløk
-
2 stilkerbladpersille til servering
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C.
-
2
Bland sammen 3 av eggene, melk, crème fraîche og halvparten av osten i en bolle. Finhakk vårløk og persille, og ha det i blandingen sammen med salt og pepper.
-
3
Smør bunnen av en ildfast form og hell i blandingen.
-
4
Stek i midten av ovnen i ca. 5 minutter eller til eggepannen blir litt fast. Etter ca. 5 minutter tar du ut formen og dytter revne mindre biter av brød i eggepannen.
-
5
Knekk 3 egg over omeletten så du får speilegg på toppen av eggepannen. Strø over resten av osten. Stek eggepannen videre i ovnen i 5-10 min eller til osten er gylden og eggene på toppen blir slik du liker de.
-
6
Mens formen står i ovnen steker du grønnkål i varm panne i smør sammen med et fedd hvitløk for god smak.
-
7
Server eggepannen toppet med grønnkål og fersk spinat.
Tips
Eggepannen kan også toppes med sprøstekt bacon, kokt skinke eller annet du har i kjøleskapet.