
Egg i form
Eggepanne med deilig ost og grønnkål er en spennende eggerett. Perfekt når du vil imponere til frokost med noe godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 180 °C.
- 2
Bland sammen 3 av eggene, melk, crème fraîche og halvparten av osten i en bolle. Finhakk vårløk og persille, og ha det i blandingen sammen med salt og pepper.
- 3
Smør bunnen av en ildfast form og hell i blandingen.
- 4
Stek i midten av ovnen i ca. 5 minutter eller til eggepannen blir litt fast. Etter ca. 5 minutter tar du ut formen og dytter revne mindre biter av brød i eggepannen.
- 5
Knekk 3 egg over omeletten så du får speilegg på toppen av eggepannen. Strø over resten av osten. Stek eggepannen videre i ovnen i 5-10 min eller til osten er gylden og eggene på toppen blir slik du liker de.
- 6
Mens formen står i ovnen steker du grønnkål i varm panne i smør sammen med et fedd hvitløk for god smak.
- 7
Server eggepannen toppet med grønnkål og fersk spinat.
Tips
Eggepannen kan også toppes med sprøstekt bacon, kokt skinke eller annet du har i kjøleskapet.