Egg i form

Egg i form

0
12
Middels30 min
Eggepanne med deilig ost og grønnkål er en spennende eggerett. Perfekt når du vil imponere til frokost med noe godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C.

  2. 2

    Bland sammen 3 av eggene, melk, crème fraîche og halvparten av osten i en bolle. Finhakk vårløk og persille, og ha det i blandingen sammen med salt og pepper.

  3. 3

    Smør bunnen av en ildfast form og hell i blandingen.

  4. 4

    Stek i midten av ovnen i ca. 5 minutter eller til eggepannen blir litt fast. Etter ca. 5 minutter tar du ut formen og dytter revne mindre biter av brød i eggepannen.

  5. 5

    Knekk 3 egg over omeletten så du får speilegg på toppen av eggepannen. Strø over resten av osten. Stek eggepannen videre i ovnen i 5-10 min eller til osten er gylden og eggene på toppen blir slik du liker de.

  6. 6

    Mens formen står i ovnen steker du grønnkål i varm panne i smør sammen med et fedd hvitløk for god smak.

  7. 7

    Server eggepannen toppet med grønnkål og fersk spinat.

    Tips

    Eggepannen kan også toppes med sprøstekt bacon, kokt skinke eller annet du har i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: