Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

0
  • Enkel
  • 20 min
Bakte egg i skål er en fransk måte å servere egg på. Egg cocotte er både enkelt og elegant og tar frokosten til nye høyder.

Ingredienser

1 ts TINE Meierismør
4 stk egg
½ ts salt
½ ts pepper
4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl TINE Revet Ost Original
2 ss gressløk, hakket
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C og smør små ildfaste former med smør.
    2. Knekk et egg i hver form og dryss over salt og pepper. Fordel crème fraîche og revet ost i formene og plasser i en ildfast form.
    3. Hell kokende vann i formen slik at det rekker halvveis opp på porsjonsformene og stek i ovnen i ca. 13 minutter.
      Tips
      Sjekk steketiden underveis og ta eggene ut når de har den konsistensen du ønsker. De skal gjerne være litt bløte i midten men det er jo en smaksak.
    4. Rist brødskiver og del i avlange biter. Dryss over hakket gressløk ved servering og dypp gjerne brødbitene i.
Tips
Har du ikke små ramekinformer kan du bruke muffinsformer satt i en muffinspanne.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat