Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Oeuf cocotte

Enkel
20min

Bakte egg i skål er en fransk måte å servere egg på. Egg cocotte er både enkelt og elegant og tar frokosten til nye høyder.

3.9
(11)
Next ImageOeuf cocotte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
gressløk, hakket
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C og smør små ildfaste former med smør.

  2. Knekk et egg i hver form og dryss over salt og pepper. Fordel crème fraîche og revet ost i formene og plasser i en ildfast form.

  3. Hell kokende vann i formen slik at det rekker halvveis opp på porsjonsformene og stek i ovnen i ca. 13 minutter.

    Tips

    Sjekk steketiden underveis og ta eggene ut når de har den konsistensen du ønsker. De skal gjerne være litt bløte i midten men det er jo en smaksak.
  4. Rist brødskiver og del i avlange biter. Dryss over hakket gressløk ved servering og dypp gjerne brødbitene i.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke små ramekinformer kan du bruke muffinsformer satt i en muffinspanne.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter