Oeuf cocotte
Enkel•20 min min
Bakte egg i skål er en fransk måte å servere egg på. Egg cocotte er både enkelt og elegant og tar frokosten til nye høyder.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ts
-
4 stkegg
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
4 ss
-
2 dl
-
2 ssgressløk, hakket
-
4 skiverbrød
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C og smør små ildfaste former med smør.
-
2
Knekk et egg i hver form og dryss over salt og pepper. Fordel crème fraîche og revet ost i formene og plasser i en ildfast form.
-
3
Hell kokende vann i formen slik at det rekker halvveis opp på porsjonsformene og stek i ovnen i ca. 13 minutter.
Tips
Sjekk steketiden underveis og ta eggene ut når de har den konsistensen du ønsker. De skal gjerne være litt bløte i midten men det er jo en smaksak.
-
4
Rist brødskiver og del i avlange biter. Dryss over hakket gressløk ved servering og dypp gjerne brødbitene i.