Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

0
10
Enkel20 min
Bakte egg i skål er en fransk måte å servere egg på. Egg cocotte er både enkelt og elegant og tar frokosten til nye høyder.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C og smør små ildfaste former med smør.

  2. 2

    Knekk et egg i hver form og dryss over salt og pepper. Fordel crème fraîche og revet ost i formene og plasser i en ildfast form.

  3. 3

    Hell kokende vann i formen slik at det rekker halvveis opp på porsjonsformene og stek i ovnen i ca. 13 minutter.

    Tips

    Sjekk steketiden underveis og ta eggene ut når de har den konsistensen du ønsker. De skal gjerne være litt bløte i midten men det er jo en smaksak.

  4. 4

    Rist brødskiver og del i avlange biter. Dryss over hakket gressløk ved servering og dypp gjerne brødbitene i.

Tips

Har du ikke små ramekinformer kan du bruke muffinsformer satt i en muffinspanne.

Del denne oppskriften: